Pintat demana la retirada del Pressupost i que es replantegi entre totes les forces

Creu que el text no es pot arreglar amb esmenes perquè "no es poden fer uns comptes a esquena dels cicles de la pandèmia i de la realitat del nostre entorn"

Comentaris

Els consellers de Terceravia durant una sessió al parlament.
Els consellers de Terceravia durant una sessió al parlament. Terceravia

El president del grup parlamentari Terceravia, Josep Pintat ha demanat al Govern la retirada del Pressupost i que aquest es replantegi entre totes les forces, perquè això "no s'arregla amb esmenes". Ha comentat que "no es pot fixar un pressupost a esquena dels cicles de la pandèmia i de la realitat del nostre entorn, i, més concretament, dels nostres països veïns i, anant més lluny, de l’entorn de la Unió Europea".

 

Segons Pintat, "altres anys el debat servia per posicionar-se, però aquest any, des de Terceravia creiem que no estem davant d’un debat d’aquestes característiques ja que avui abordem el fons del drama que vivim". Ha subratllat que "els principals projectes d’inversió pel 2021 són 96 milions d’euros d’inversions al pressupost, amb carreteres, depuradores i recintes multifuncionals. Això, per si sol, ja és motiu de plantejar una esmena a la totalitat". El president del grup parlamentari ha opinat que "per fer front al tsunami sanitari cal disposar de capacitat sanitària, dels medicaments adequats i d'una vacuna eficaç”.

Ha apuntat que no hi ha cap previsió de cap infraestructura hospitalària nova

La formació ha presentat una esmenta a la totalitat que ha estat rebutjada. Pintat ha criticat que el Govern confia en l'obertura del pont de la Puríssima "i aquest pont, de moment, no crec que hi sigui". Ja entrant en els diversos capítols dels comptes ha manifestat que "la reforma que es vulgui fer ha de tenir permanència en el temps i tenir en compte l’evolució dels llocs de treball i la productivitat de l’economia". S'ha referit al fet que "no hi ha cap previsió de dotar-nos de cap infraestructura hospitalària nova, a banda de destinar recursos al SAAS i a la CAS, i  no hi ha cap previsió de retorn de l’endeutament".

Creu que la clau passa pel desbloqueig dels fons de recuperació de la Unió Europea i ha mostrat la seva preocupació "perquè ara mateix estem aïllats". Ha tancat la seva intervenció afirmant que "sense creixement econòmic, en un entorn abocat a la recessió, com ho volen afrontar?", sempre ens quedarà l'FMI i el seu rescat".

En la seva segona intervenció ha insistit en la priorització de la salut i el rellançament de l'economia augmentant l'endeutament. Tot i això, creu que s'ha confeccionat el Pressupost massa ràpid en vista del context i que s'hauria de replantejar, començant pels ingressos. "Que el Govern ha entrat el pressupost més ràpid, estem d'acord. Potser aquesta rapidesa és el que porta al fet que s’hauria de retirar i replantejar. És difícil fer aquest exercici amb esmenes".

Comentaris

Trending