L’oposició veu necessari mantenir la pròrroga dels contractes anyals, però amb durades més llargues

El PS és qui s’ha mostrat més crític titllant la situació actual “d’atzucac”, mentre que Concòrdia considera que cal “activar totes les palanques” i des d’Andorra Endavant posen en relleu que fins que no hi hagi un parc d’habitatge a preu assequible cal continuar amb la mesura

Pisos a Andorra la Vella
Pisos a Andorra la Vella

El Raonador del Ciutadà en l’informe del 2022, que tot just ha lliurat al Consell General fa pocs dies, torna a demanar que la pròrroga forçosa dels contractes de lloguer continuï aplicant-se de cara al 2024 davant l’increment de casos relacionats amb l’habitatge que ha atès durant l’any passat. Davant d’aquesta situació i el fet que el Govern es plantegi una descongelació, des de l’oposició creuen que la mesura s’ha de mantenir, però amb un període de durada més llarg fins que no hi hagi un parc d’habitatges de lloguer a preu assequible suficient.

La veu més crítica l’ha mostrat la presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, qui assenyala que “la situació actual de l’habitatge està en un atzucac i no sé per què el Govern es planteja aixecar la pròrroga forçosa si no hi ha habitatge a preu assequible”. Posa en relleu que gent que porta tota la vida al país ha de marxar. Considera que s’han d’aplicar mesures urgents i “la pròrroga dels contractes n’és una de protecció davant el sobredimensionament dels preus dels pisos”. Recorda que des que va entrar al Consell Genera l’any 2019 cada informe del Raonador assenyala que la problemàtica empitjora. En aquest sentit proposa, “pròrrogues més sostingudes i que no siguin per un any perquè genera una inquietud innecessària”.

Per la seva part, el conseller general del grup parlamentari de Concòrdia, Jordi Casadevall, diu que “cal ser prudents i jugar amb totes les palanques per no afectar el poder adquisitiu de la ciutadania”. Allargar la pròrroga és una mesura que “no veuríem malament”, ha manifestat.

Finalment, la presidenta del grup parlamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, ha estat clara. “Mentre no posem pisos al mercat a preu assequible, cal mantenir les pròrrogues perquè si no serà un caos”, ha manifestat.

Comentaris (13)

Trending