La nova formació Claror per Sant Julià pretén ser catalitzadora d’una aliança nacional de dretes

L’exconseller comunal lauredià Joan Vidal és l’impulsor de la iniciativa, que s’assegura que és ben vista en diverses parròquies però no acaba d’arrencar del tot

La denominació de la formació s'inspira en el pic lauredià.
La denominació de la formació s'inspira en el pic lauredià. ARXIU

El 3 d’abril, en un conegut hotel de Sant Julià, es va dur a terme l’acte fundacional del que havia de ser una nova formació parroquial laurediana que aglutinés forces i simpatitzants d’una ideològica conservadora, de dretes. La formació es denomina Claror per Sant Julià. I segons els seus impulsors, pretén ser la catalitzadora d’una futura aliança de dretes a nivell nacional. I és que segons els promotors inicials del que havia de ser un partit parroquial lauredià, ja d’entrada s’ha vist que cal intentar fer avançar una confluència nacional de dretes. 

El president formal de Claror per Sant Julià és l’exconseller comunal Joan Vidal, que no descarta ser el coordinador nacional de la iniciativa conservadora si no hi ha cap altre nom que vulgui assumir la tasca d’organització. Això sí, segons assegura, Vidal no vol cap lloc elegible ni cap càrrec institucional. Se centra en la tasca orgànica de la formació amb la voluntat que “el projecte nacional de dretes tiri endavant” i pugui contribuir de forma decisiva el 2027 o abans, en funció de quan escaiguin les eleccions, a possibilitar un gir a la dreta en la governança de l’executiu del Principat. 

Una vista de Sant Julià en una imatge d'arxiu.

Relacionat

Una trentena de persones posen les bases a Sant Julià a un nou partit parroquial de centredreta

A nivell de Sant Julià s’han mantingut contactes amb diversos integrants de la pràcticament extinta Laurèdia en Comú i de l’entorn de Josep Pintat i ara de Josep Majoral, que vindrien a ser dos sectors diferents d’Unió Laurediana. També s’han mantingut trobades amb membres de Virtus Unita i s’han fet contactes amb diverses persones de pràcticament totes les parròquies per mirar de fer néixer, a partir de lideratges parroquials, la iniciativa parroquial. La denominació Claror està sobre la taula de qui vulgui usar-la. Però no és condició sine qua non usar-la. 

Les fonts consultades de la formació tenen clar que Andorra Endavant farà camí en solitari -la líder de la formació, Carine Montaner, els hauria deixat clares les intencions de la formació-, però no descarten confluir-hi amb posterioritat a la cita electoral, sempre que calgui pactar per imposar la línia conservadora que pretenen promulgar. I és que les maneres de fer de Demòcrates, especialment amb la llei òmnibus però també amb altres projectes, no han convençut ni poc ni gens i consideren que han contribuït al desordre i el desànim general que es viu al país. 

Ara per ara, i una vegada fets tot un seguit de contactes bastant continuats, el calendari que segueixen és una trobada cada quinze dies, dijous de forma alternativa, per les tardes. Es van fent gestions i es debaten necessitats parroquials i nacionals, alhora que s’avaluen possibles aliats arreu del territori. 

Comentaris (12)

Trending