Nova direcció del PS: Pujol a la presidència, Nazzaro de primera secretària i Baró en l’organització

El comitè directiu socialdemòcrata preveu que hi hagi una sola candidatura per a l’executiva i avala el suport a la candidatura de Cerni Escalé malgrat que els tres representants parlamentaris s’abstindran en la votació d’aquesta tarda

Maria Nazzaro i Marta Pujol en un acte públic.
Maria Nazzaro i Marta Pujol en un acte públic. ARXIU / PS

La reconstrucció del Partit Socialdemòcrata (PS) la lideraran, si no canvien les coses, Marta Pujol, Maria Nazzaro i Pere Baró. És la tripleta que composa la candidatura oficialista. I, de fet, el comitè directiu socialdemòcrata no preveu que n’hi hagi cap altra, malgrat que el termini per a la presentació resta obert fins dimarts que ve. Pujol assumiria la presidència del partit. Nazzaro la primera secretaria i Baró continuarà de secretari d’organització.

La proposta oficialista es va comunicar implícitament durant la celebració del comitè directiu que la formació va celebrar aquest dimarts al vespre amb diverses absències notables. En tot cas, la trobada va evidenciar el clima de desànim que hi ha en el partit i com de difícil es presenta la reactivació socialdemòcrata després del fiasco de les eleccions generals. El directiu tenia com a missió principal avaluar el posicionament de la formació en relació amb la sessió d’investidura.

Majoritàriament es va veure bé el fet que els tres consellers de PS SDP + haguessin facilitat el fet que el líder de Concòrdia, Cerni Escalé, hagi pogut presentar la seva candidatura. Hi va haver debat sobre la qüestió però en gran mesura -malgrat que hi va haver alguns dels presents, pocs, perquè l’assistència tampoc no va ser gaire nodrida, que va lamentar haver d’estar al costat del partit que consideren que més vots els ha fet perdre- es va considerar bé que el Consell General pugui escoltar noves veus.

També es va valorar el posicionament a mantenir durant la votació d’aquesta tarda. Moltes de les veus presents van mostrar-se a favor de donar el suport a Escalé si durant la intervenció que finalment s’ha fet aquest matí de dimecres no hi havia cap sortida de to respecte d’allò que Concòrdia ha anat expressant durant la campanya i encara després. Després de donar-hi voltes, l’acord va ser que si no passa res, en les votacions els consellers socialdemòcrates s’abstindran.

Una altra de les qüestions que també van sorgir durant la reunió del comitè directiu va ser la relació amb Progressistes-SDP. En aquest sentit, segons les fonts consultades, bona part del PS, o almenys els presents a la reunió, no veurien massa inconvenient en deixar de costat els progressistes, una situació que ja s’ha dut ja a la pràctica en moltes ocasions, fins i tot ja durant la campanya, un fet que ha incomodat ja notòriament les direccions de les formacions, especialment SDP, que s’ha sentit relegat a un segon pla malgrat haver concorregut als comicis en coalició.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending