Els nomenaments a Govern forcen el relleu de fins a sis consellers generals

Victor Pintos, Salomó Benchluch, Pere Marsenyach, Meritxell Alcobé, Gemma Riba i Manel Linares substituiran els nous ministres Conxita Marsol, Trini Marín, Jordi Torres, Guillem Casal i Raul Ferré, a banda del mateix Xavier Espot

L'hemicicle de Casa de la Vall.
L'hemicicle de Casa de la Vall.

Els nomenaments dels nous membres de Govern provoquen un important moviment al Consell General, quan tot just fa tres setmanes que es va constituir. Fins a sis parlamentaris que van ser escollits en les eleccions del 2 d’abril salten d’edifici, cap a l’administratiu. I això provocarà que en la propera sessió del ple, prèviament al seu inici, toqui que jurin o prometin uns altres sis. Quatre d’ells aniran al grup demòcrata; un, al de Ciutadans Compromesos. Per la seva banda, Victor Pintos acabarà sent no adscrit.

Així, en la relació de membres del Govern que ha fet pública el nou cap de l’executiu, hi ha cinc consellers generals, a banda del mateix Espot (Jordi Torres, Trini Marín, Conxita Marsol, Raul Ferré i Guillem Casal). Per tant, un cop jurin aquest dimarts, ho deixaran de ser. Les seves vacants seran cobertes pels suplents de les llistes territorials o pels següents de la nacional.

Aquest darrer és el cas de l’ordinenca Gemma Riba i del massanenc Manel Linares. Eren la número 6 i el 8 de la candidatura de DA. La 7 era Mònica Bonell, però abans de jurar com a consellera general també es desvia cap a Govern, concretament al ministeri de Cultura, Joventut i Esports.

A la resta de nous ministres, com que van ser elegits per llistes territorials, els substituirà el primer suplent. A Torres, Pere Marsenyach; a Casal, Meritxell Alcobé; i a Marín, Salomó Benchluch. En el cas de Marsol serà Víctor Pintos, que, com ja es va anunciar, passarà a ser conseller no adscrit, ja que Liberals ha decidit situar-se a l’oposició denunciant que DA no compleix els acords previs a les eleccions. Pel que fa a la resta, Linares s’integrarà a Ciutadans Compromesos i els altres al grup demòcrata.

Josep Maria Cabanes, Maribel Lafoz i Víctor Pintos.

Relacionat

Uns liberals que se senten “traïts” per DA decideixen quedar-se a l’oposició

Aquests moviments s’oficialitzaran en els prolegòmens de la pròxima sessió de Consell General. Serà llavors quan es prengui el jurament o la promesa del càrrec dels nous integrants de la cambra legislativa. Rellevaran a uns parlamentaris que tot just hauran participat en tres votacions: la de l’elecció de Sindicatura, la de les secretàries de l’òrgan rector de la cambra i la del cap de Govern.

NousConsellers
NousConsellers

 

Comentaris (4)

Trending