Montaner considera que la querella de Costa “és un intent d’apartar-me de la política”

La consellera general no adscrita té intenció de demanar tots els contractes que des de l’inici de la legislatura l’administració ha signat amb Inlingua, una de les empreses vinculades al líder parlamentari liberal, i augura que el moviment judicial es deu a la proximitat de les eleccions

Carine Montaner.
Carine Montaner. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La querella criminal presentada per Ferran Costa contra Carine Montaner se sap com comença però no pas com acaba. I la situació es pot embolicar fort. La consellera general no adscrita assegura que té “la consciència molt tranquil·la” i que l’acció judicial del líder parlamentari liberal és només “un intent d’apartar-me de la política”, “entenc que molesto”. Montaner ha fet aquestes apreciacions a l’Altaveu i, després, les ha compartit a través de les xarxes socials.

El grup parlamentari liberal va anunciar aquest divendres a la nit que ha interposat una querella criminal -ho va fer de fet dimecres- contra Montaner acusant aquesta última d’haver comès presumptament els delictes de difamació, calúmnia, revelació de secrets, delicte de revelació i violació de secrets en l’àmbit laboral. El distanciament entre Costa i Montaner, que havien compartit grup parlamentari, ve de lloc. De fet, des que l’ara consellera no adscrita va anar deixant caure detalls de les compensacions econòmiques parlamentàries que percebia el dirigent liberal i aquest va haver de renunciar a una part d’elles.

És en aquest marc en què s’imputen tots aquells fets relacions amb revelació de secrets. A Montaner li va arribar per error els fulls de cotització de la CASS del grup parlamentari liberal i va aprofitar per tenir informació privilegiada i confidencial que, suposadament -això ho haurà d’indicar un jutge si escau- hauria usat de manera il·legal. La qüestió s’havia aparcat. Però el 30 de novembre la parlamentària ara promotora de la formació Andorra Endavant va acudir a un programa de la Ràdio Nacional i, entre altres coses, hauria insinuat que Costa es veia afavorit per l’administració i les adjudicacions que feia a empreses del parlamentari.

Ferran Costa i Carine Montaner el 2017, quan compartien grup parlamentari; eren altres temps.

Relacionat

Ferran Costa es querella contra Carine Montaner pel cas de la remuneració del liberal

Aquestes acusacions van encendre el líder dels liberals al Consell General i també altes instàncies del partit -el president, Jordi Gallardo, no n’és aliè- i van articular finalment la querella que es va presentar dimecres davant el Tribunal de Corts pel fet de ser els dos implicats aforats. El tribunal ha de donar trasllat de l’escrit a la fiscalia perquè analitzi si hi veu indicis de delicte i en el cas que així sia, s’haurà d’iniciar la pertinent investigació del cas.

En unes manifestacions enregistrades per ella mateixa, amb posterioritat a la consulta per part de l’Altaveu i a la seva primera reacció que també va evidenciar a les xarxes socials, Montaner explica que pensava que la qüestió del salari, de les remuneracions, ja estava tancada. Però augura que si ara es fa una acció per aquesta qüestió -encara que no únicament- deu ser perquè les eleccions estan a prop. La parlamentària explica l’afer de la CASS i la demanda que va fer per modificar el reglament del Consell General per aspectes remuneratoris.

En tot cas, Montaner s’ha mostrat “amb la consciència molt tranquil·la” i, encara més, ha anunciat que dilluns mateix té intenció de demanar a través dels canals parlamentaris escaients que el Govern faciliti tots els contractes que l’administració ha subscrit amb Inlingua -una de les empreses clarament lligades a Ferran Costa- des de l’inici d’aquesta legislatura. La situació s’enverina i des de les files liberals mateix no està clar que la cosa acabi bé. Hi ha el convenciment que s’havia d’aturar la ‘verborrea’ de Montaner però també es té el temor que tot plegat els acabi esquitxant.

Comentaris (20)

Trending