Ferran Costa es querella contra Carine Montaner pel cas de la remuneració del liberal

El Tribunal de Corts i el ministeri fiscal hauran de decidir si les informacions difoses contra el president del grup parlamentari liberal, les últimes en una entrevista a RNA, són constitutives de delicte

Comentaris

Ferran Costa i Carine Montaner el 2017, quan compartien grup parlamentari; eren altres temps.
Ferran Costa i Carine Montaner el 2017, quan compartien grup parlamentari; eren altres temps. LIBERALS

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha interposat una querella contra la consellera general no adscrita Carine Montaner per les seves “insinuacions injustificades i perjudicials contra la meva persona, la meva honorabilitat i també contra la meva empresa”. Encara que ni el propi querellant ni la formació de la qual forma part no ho han confirmat, en el rerefons de tot plegat hi hauria especialment tots aquells ‘apunts’ fets per Montaner i que van derivar en una polèmica per la remuneració que al seu dia percebia el líder parlamentari liberal.

L’escrit presentat davant el Tribunal de Corts, donada la condició d’aforats de Costa i Montaner, formula una querella per la presumpta comissió dels delictes següents: difamació (art. 173 del Codi Penal), calúmnia (art. 172), revelació de secrets (art. 377), delicte de revelació (art. 188) i violació de secrets en l’àmbit laboral (art. 190).

A banda dels comentaris i la polèmica generada al tomb del salari de Costa ja fa mesos, el cas s’ha reactivat arran d’una intervenció que va fer Montaner en el programa matinal de Ràdio Nacional d’Andorra (RNA). La parlamentària no adscrita va insinuar que les empreses del polític liberal reben un tracte de favor per part de l’administració estatal. Els liberals, que havien donat per tancat el tema primari, van tornar a posar sobre la taula el cas i finalment aquest dimecres s’ha exercit l’acció.

A banda dels comentaris i la polèmica generada al tomb del salari de Costa ja fa mesos, el cas s’ha reactivat arran d’una intervenció que va fer Montaner en el programa matinal de Ràdio Nacional d’Andorra (RNA). La parlamentària no adscrita va insinuar que les empreses del polític liberal reben un tracte de favor per part de l’administració estatal

Un cop rebuda la querella, el tribunal n’ha de donar trasllat al ministeri fiscal que com acusació pública també haurà de determinar si veu indicis de delicte. La decisió de presentar l’escrit -pas que es va fer dimecres- ha estat adoptada pels serveis jurídics del grup parlamentari liberal i de Ferran Costa. Aquesta acció compta amb el suport unànime dels quatre consellers generals que conformen el grup.

El grup parlamentari liberal considera que les afirmacions i insinuacions de Carine Montaner contra Ferran Costa transcendeixen l’àmbit polític i incideixen en aspectes de la vida privada del seu president, un límit que no s’hauria d’haver traspassat mai. A més, aquestes poden ser constitutives de delicte i per aquest motiu el grup liberal ha utilitzat els mecanismes que té al seu abast per defensar l’honorabilitat del seu president i de tots els consellers i conselleres que el conformen.

Alhora, el grup liberal també remarca que amb aquesta acció serà la Justícia la qual determini sobre els fets i d’aquesta manera s’evita una espiral de rèpliques i contrarèpliques a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials que tan poc contribueixen a un efectiu debat públic.

Per últim, els liberals subratllen que “sempre ha defensat la llibertat d’expressió i la confrontació d’idees polítiques, però que aquestes han d’anar acompanyades del respecte vers l’altra part sense atacs personals, calúmnies o difamacions”.

A més, afegeix que “només des del respecte a les persones i les institucions del país podem enriquir un debat polític que sempre ha de cercar el desenvolupament de la nostra societat i el benestar dels nostres conciutadans”.

Comentaris (19)

Trending