Montaner alerta sobre la distorsió del mercat laboral si s’obliga els temporers a estar vacunats

La parlamentària no adscrita fa ara una bateria de preguntes a Govern sobre aspectes relacionats amb la pandèmia i la campanya de vaccinació

Comentaris

Carine Montaner durant una comissió legislativa de Sanitat.
Carine Montaner durant una comissió legislativa de Sanitat. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La pandèmia i la campanya de vaccinació que hi ha al seu voltant són objecte d’una interpel·lació a Govern per part de la consellera no adscrita Carine Montaner, que alerta, entre altres coses, de la distorsió que pot representar per al mercat laboral, i de la pèrdua de l’atractiu que pot patir el país, si s’obliga a vacunar-se els temporers hivernals o aquelles persones que vulguin venir a residir al Principat, com ara els passius.

La parlamentària desgrana almenys quatre cares distintes de la campanya de vacunació per, tot seguit, interpel·lar l’executiu. D’aquesta manera, Montaner demana al Govern “què pensa de l’eficàcia real de les vacunes, si es planteja reconsiderar la campanya de vacunació a nivell de país per la tercera dosi arran de la gran capacitat del virus en mutar i si es tindrà en compte el nivell d’anticossos de les persones abans de vacunar-les”. De moment, Salut només ha mostrat la intenció de vacunar la gent gran resident en centres sociosanitaris per una qüestió de millorar la seva capacitat d’immunització. Per a la resta de la població, el posicionament és que, ara per ara, no hi ha prou base científica per inocular de forma general una tercera dosi.

També va referència a AstraZeneca i assegura la parlamentària que hauria estat la pròpia farmacèutica qui hauria desaconsellat vacunar “amb la seva pròpia vacuna les dones de menys de 55 anys”. Davant d’això “es demana al Govern si es replanteja els criteris d’edat per vacunar els ciutadans” amb el vaccí desenvolupat a Oxford. Montaner també considera que el document que avala el consentiment informat de la persona objecte de la vacunació no contempla aspectes com el fet que els vaccins estan en fase experimental o que poden tenir efectes secundaris greus.

Carine Montaner a l'hemicicle parlamentari.

Relacionat

Carine Montaner demana a Govern que faci públic el conveni amb Grifols

Davant aquesta circumstància “es demana doncs al Govern si acceptaria rectificar el document d’autorització per a la vacuna contra la covid-19 per donar més transparència i per donar la possibilitat als ciutadans de triar la vacuna en ple coneixement”. En certa forma lligat a l’anterior, l’ex-consellera de Terceravia també mostra interès en el fet que si “per transparència” l’administració “preveu publicar en la web del ministeri per tipus de vacuna, per gènere, edat, els diferents efectes secundaris”.

I, com s’ha dit, també fa referència la consellera general a l’obligatorietat presumpta de la vacunació per als futurs treballadors o residents. I en aquest sentit, Montaner interpel·la a Govern sobre “si creu oportú posar la obligatorietat de vacunar-se per les persones que desitgen treballar o residir al país tal i com va anunciar un dels mitjans del país, amb aquest context d’incertesa exposat anteriorment i amb les conseqüències previsibles d’aquesta mesura sobre el mercat laboral i sobre l’atractivitat del país pels residents passius”.

Comentaris (9)

Trending