Carine Montaner demana a Govern que faci públic el conveni amb Grifols

La consellera no adscrita, que qüestiona l’executiu sobre si ha reconsiderat la possibilitat de fer una consulta en relació amb el laboratori que vol impulsar la farmacèutica a Ordino, també s’interessa per saber si es pensa firmar en breu el conveni d’Oviedo

Comentaris

Carine Montaner a l'hemicicle parlamentari.
Carine Montaner a l'hemicicle parlamentari. ARXIU

La consellera general no adscrita Carine Montaner demana a Govern que en un gest de transparència publiqui el conveni amb Grifols perquè la ciutadania en pugui fer la pertinent valoració. La petició ve a tomb de tots els compromisos que assumiria el Govern a través dels pactes amb la farmacèutica i de l’anunci fet fa unes setmanes en seu parlamentària per part del cap de l’executiu, Xavier Espot, de reconsiderar algunes clàusules de l’acord en relació a l’establiment d’un centre de recerca a Ordino.

Per tot plegat la consellera demana si per transparència, el Govern “accepta posar en coneixement de la ciutadania, via una publicació oficial, el pacte de socis amb Grifols i informar la població sobre l’avançament de les negociacions amb Grifols pel que fa la revisió del pacte ja firmat”. Alhora, també vol saber si l’executiu “ha reconsiderat la qüestió de l referèndum per consultar el poble andorrà tenint en compte les repercussions del projecte sobre la sostenibilitat de les finances publiques és a dir sobre els diners públics recaptats amb els impostos pagats pels ciutadans”.

Dues qüestions més que amoïnen la parlamentària és si l’administració andorrana “té la intenció de firmar en breu el conveni d’Oviedo, tractat internacional sobre els drets humans i biomedicina per tal de disposar d’un marc conceptual en la matèria. Recordo al M.I Govern que fa anys que el nostre Copríncep Episcopal i el Consell General reclamen de manera reiterada la firma del conveni. En cas de resposta afirmativa precisar quan es preveu firmar el conveni” i si, finalment, hi ha la intenció de “redactar un projecte de llei de bioètica respectant el marc conceptual del conveni d’Oviedo. En cas de resposta positiva per quan té planificat entrar el projecte de llei a tràmits parlamentaris”.

Comentaris (15)

Trending