Marc Forné deixa Liberals

Qui fou cap de Govern durant més de deu anys liderant el partit blau afirma que no comparteix “ni les idees ni les formes de fer” dels actuals rectors de la formació, liderats per Josep Maria Cabanes i Jordi Gallardo

L'ex cap de Govern i, ara, ex militant de Liberals, Marc Forné.
L'ex cap de Govern i, ara, ex militant de Liberals, Marc Forné.

Marc Forné ha anunciat que deixar Liberals d’Andorra, el partit del qual va ser un dels membres fundadors -redactor, recorda, dels seus estatuts- i amb el qual va ser cap de Govern durant dues legislatures i mitja. El polític marxa de la formació en clar desacord tant “amb les idees” com “amb les formes de fer” de l’actual direcció, que aquest vespre serà refermada en un congrés extraordinari. A aquest, remarca Forné, no ha estat ni convocat, malgrat que encara era militant.

Feia dies que la possible sortida de qui fou cap de l’executiu entre desembre del 1994 i maig del 2005 de Liberals s’esperava. De fet, la setmana passada ja va anunciar la mateixa decisió el seu fill, Guillem Forné, conseller al comú de la Massana. L’aspecte sentimental, admet, ha fet difícil renunciar a la militància, però, al final, la realitat i el rumb que ha agafat ara la formació blava ha pesat més.

“No segueixen les línies del manifest liberal. No és una cosa de persones; sobretot, és d’idees”, ha explicat Forné en declaracions a Altaveu. Així, remarca que “hi ha una part de gent que va cap a una tendència més conservadora i una altra que vol que sigui més oberta i jo estic amb aquests”. Per tant, segueix el camí marcat ara fa uns dies per la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, i pels quatre consellers generals, Ferran Costa, Eva López, Marc Magallon i Sílvia Ferrer.

Guillem Forné, a la dreta, marxa de Liberals i, en canvi, Eva Choy, a l'esquerra s'hi queda.

Relacionat

Liberals es queda sense consellers a la Massana però reté la cònsol menor d’Ordino

“Que es mantinguin com a grup liberal és important, perquè fan una bona feina”, ha afirmat l’ex cap de Govern. També ha deixat clar que “si els puc ajudar, allà estaré”. També ha apuntat que, des que ha fet oficial la seva renúncia com a militant, “infinitat de gent m’ha dit que ja era hora”.

I no és pas una decisió fàcil, com ell mateix ha reconegut. “Fa mal. Jo mateix vaig escriure els estatuts del partit l’any 1992”, ha rememorat. Al final, però, en certa forma la decisió era inevitable. “Sap greu però no comparteixo ni les idees ni les maneres de fer dels qui les defensa”, ha apuntat.

Entre aquestes formes d’actuar, posa dos exemples. El primer, que malgrat que Pallarés va obtenir “el 49%” dels vots, “no se l’hagi tingut en compte per a la nova executiva quan teòricament havia de ser paritària”. El segon, el fet que “aquesta tarda fan congrés i jo, que encara era militant, no he rebut la convocatòria”.

Comentaris (9)

Trending