La majoria preveu posar límits a la inversió estrangera especulativa

Carles Enseñat anuncia que esmenaran la modificació legislativa a tràmit per fer-la més coherent i adaptada a les necessitats del país i destaca la “valentia” de Govern a l’hora d’impulsar una moratòria a la construcció

Enseñat parla amb la síndica en un recés de la sessió.
Enseñat parla amb la síndica en un recés de la sessió. DEMOCRATES

El president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, ha volgut destacar la “valentia” del Govern a l’hora de tirar endavant la moratòria tant a la construcció com en l’atorgament de noves llicències per a apartaments turístics. La proposta ha estat validada, de fet, per les altres dues formacions de la majoria, el grup independent i Ciutadans Compromesos. De fet, han avançat la presentació d’una sèrie d’esmenes a la modificació de la Llei d’inversió estrangera per limitar l’especulació.

Enseñat ha defensat la mesura anunciada des del Govern. “S’actua fent un toc d’atenció necessari, tot i ser conscient que no serà del gust de tothom”, ha apuntat. I és que, ha afirmat, “si volem augmentar l’oferta d’habitatge i garantir el turisme de qualitat, no pot mancar valentia”. Per això, “no podem més que celebrar la presentació d’aquesta llei i que es condicioni, mentre els comuns fan aquests estudis de càrrega, les llicències de construcció”.  

I, en aquest punt, ha indicat que “si demanem valentia a l’acció executiva”, també els consellers generals “hem de donar exemple”. I ha anunciat que “farem esmenes per introduir mecanismes que filtrin des de la coherència i les necessitats del país la inversió estrangera que arriba a Andorra”. Així, es perseguirà bàsicament “limitar l’especulació” i “fomentar els vincles dels inversors” amb el país.

Espot, durant la seva intervenció al Debat d'Orientació Política.

Relacionat

Moratòria encoberta a la construcció: Govern haurà d’autoritzar tota nova llicència d’edificació

En línies generals, la intervenció dels tres grups que donen suport a Govern ha servit per defensar la tasca realitzada conjuntament aquests tres anys i mig. I, sobretot, la bona entesa, han assegurat, existent. Així, des de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi ha valorat especialment “la gestió més que acceptable de la pandèmia, sobretot en aquests termes que han permès preservar el teixit econòmic i els llocs de treball”. El parlamentari massanenc ha destacat que “hem protegit totes les empreses, autònoms i ciutadans afectats per la crisi. També ha celebrat que, finalment, es desencalli la desviació que permetrà descongestionar el trànsit a la població.

També ha fet una valoració positiva el president de l’ara anomenat grup independent, Ferran Costa. “Continuarem vetllant pel manteniment del poder adquisitiu”, ha comentat. I és que, ha remarcat, “hem deixat clar que la pujada de sous ha beneficiat més de 25.000 persones”. Per tant, “és una mesura forta i punyent”. També ha aprofitat per anunciar la presentació d’una proposta d’acord per fomentar l’ús del català, sobretot en les institucions internacionals on Andorra participa.  

No serà pas l’únic text d’aquesta mena que tramitaran aquest dimarts els grups de la majoria. Enseñat n’ha anunciat un altre. En aquest cas, un per fomentar la creació, conjuntament amb els comuns, de parcs naturals que ajudin a conservar els espais naturals, així com apostar per l’aprofitament i una bona gestió dels boscos.

Comentaris (9)

Trending