López ofereix una tramitació accelerada del Pressupost si s'accepten les propostes del PS

Diu que, en cas contrari, serien uns comptes que es va elaborar amb l'eufòria de l'estiu d'una forma massa optimista i que ha anat caducant

Comentaris

EnMnpIaWEAUbQJe
EnMnpIaWEAUbQJe PS

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López ha obert el debat de totalitat del Projecte de llei del pressupost per a l’exercici 2021, i l’examen i votació de les esmenes a la totalitat presentades pel seu grup i Terceravia. López ha indicat que "el Govern ha repetit per activa i per passiva que no està disposat a buscar fórmules fiscals per finançar la crisi, fent cas omís al tan admirat Fons Monteari Internacional".  L'esmena a la totalitat no ha prosperat.

López ha ofert una tramitació accelerada si es vol considerar les propostes del PS perquè "si no, serà un pressupost que es va elaborar amb l'eufòria de l'estiu d'una forma massa optimista i que ha anat caducant". La tramitació accelerada passa per recalcular les previsions i amb mesures de suport al teixit econòmic i als ciutadans. Ha defensat l'esmena a la totalitat argumentant que el pressupost no és realista, i més en les condicions actuals. "Les previsions no responen al context d'Andorra, no permet desenvolupar els mecanismes per a tenir un estat fort, i ni tan sols encara un canvi de rumb derivat de la Covid-19". El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha subratllat que "el pressupost és massa optimista, continuista amb les polítiques conservadores i amb tots els ous al mateix cistell. I això és perillós, i més ara, quan vénen sacsejades".

Ha qualificat el debat del pressupost de "tràmit i exigència legal però amb un document molt allunyat d'on estem ara" i ha afegit que "és el text més important que hem d'aprovar aquest any". Ha repassat les dades macroeconòmiques per rebatre les previsions del Govern. Així, ha detallat que hi ha una manca de coordinació entre la CASS i el Govern. "El pressupost preveu que el 2020, els assalariats es reduiran en un 3,9% L'avantprojecte de pressupost de la CASS xifra un creixement d'assalariats d'un 0,9% Davant d'aquestes flagrants contradiccions, què hem de creure?".

 López ha tancat la seva intervenció afirmant que "ni volem ser pessimistes, ni crear alarma, ni cridar el mal temps Tampoc ens sembla una proposta vàlida aferrar-se a unes previsions tan optimistes amb unes xifres que a hores d'ara difícilment es poden continuar defensant". Ha calculat que l'endeutament real de l'Estat és de 1.350 milions i que això suposa el 267% dels ingressos de 2020, i ha denunciat que s'ha "maquillat" l'endeutament en deixar fora la quota de l'FMI i els prèstecs avalats.

En el torn de rèplica, ha dit que demanar escenaris més prudents no vol dir fer un exercici de negativisme", ha argumentat després de les crítiques de la coalició de govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending