López demana més recursos per a educadors socials i assistents personals al Consell d’Europa

El president socialdemòcrata ha destacat la necessitat d’un canvi del model que actualment s’empra amb les persones amb discapacitat

PL
PL

El president socialdemòcrata, Pere López, ha demanat al Consell General més recursos per a educadors socials i assistents personals. En aquest sentit, ha volgut remarcar fortament la necessitat d’un canvi del model que actualment s’empra amb les persones amb discapacitat. López ha destacat que és “paternalitsta, medicalitzat i assistencialista”, i que hauria de ser un model més independent.

López ha explicat a la cambra que el model actual concentra bona part dels recursos públics i privats i que l’alternativa hauria de dotar més recursos per a professionals, com educadors socials, integradors i assistents personals, entre altres, per tal d’afavorir l’autonomia i la presa de decisions de les persones amb discapacitat.

A més, també ha exposat que, pel que fa al projecte de llei de persona i família que està a tràmit parlamentari a Andorra, els socialdemòcrates han presentat una doble iniciativa per a que la discapacitat no sigui un motiu “per privar de llibertat a les persones”. En aquest sentit, ha destacat que en cas d’aprovar-se l’esmena suposaria un canvi de paradigma, ja que els internaments passarien a ser voluntaris o d’urgència, en els casos més greus, sempre sota estricta supervisió judicial.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending