López assegura que la demanda de la majoria pels ‘contractes Costa’ ridiculitza el cap de Govern

El Partit Socialdemòcrata també preparava una pregunta en aquest mateix sentit, després que es negués la informació a la consellera general, Carine Montaner

Pere López al seu escó, durant una sessió del Consell General.
Pere López al seu escó, durant una sessió del Consell General. Toni Solanelles

Aquest dimarts, Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos, els tres grups parlamentaris que formen la majoria, entraven una pregunta en relació als ‘contractes Costa’. El que es demanava era que es fes pública la informació que ja havia reclamat la consellera general no adscrita, Carine Montaner, i que se li va denegar mitjançant una carta. El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha assegurat que aquest moviment per part de la majoria ridiculitza i deixa en evidència el cap de Govern.

“Molta sorpresa perquè els grups de la majoria hagin deixat molt malament el cap de Govern”, assegurava López aquest dimecres durant una roda de premsa celebrada a la seu del partit. Així mateix, ha seguit insistint que “l’han deixat en ridícul demanant una informació que ell mateix es va negar a lliurar”. En tot moment López ha mostrat gairebé incredulitat per aquest moviment dels grups de la majoria que, segons van explicar, es feia per demostrar que no hi havia res d’amagat. Suposadament, amb aquesta demanda, es faran públics els contractes que s’han atorgat a l’empresa Inlingua, i que ja havia sol·licitat amb anterioritat Montaner.

Carles Naudi, Carles Enseñat i Ferran Costa abans d'iniciar-se la compareixença on van explicar que es feia la demanda.

Relacionat

Els grups de la majoria demanen que es publiquin els ‘contractes Costa’ per acabar amb la polèmica

D’altra banda, el PS havia fet públic a principi de setmana que es pretenia entrar també una pregunta en aquest sentit. Però, després de la demanda dels grups de la majoria, s’han abandonat les intencions. “No tenia cap sentit seguir, si ja s’havia entrat per un altre costat”, ha explicat López. El grup parlamentari volia sol·licitar la informació després d’haver analitzat la situació i catalogar de “molt greu” la carta del cap de Govern dirigida a Montaner on se li negava fer públics els contractes. “Nosaltres hem patit molt la manca de transparència durant aquesta legislatura”, ha assegurat López.

Comentaris

Trending