López afirma que ara és el moment d'assentar les bases de la nova Andorra

Pintat creu que cal donar tranquil·litat a la ciutadania i al teixit productiu mitjançant el diàleg

Comentaris

Pere López durant les seves declaracions aquest dimarts al vestíbul del Consell General.
Pere López durant les seves declaracions aquest dimarts al vestíbul del Consell General. PS

La Diada de Meritxell ha obert uns curs politic marcat per la pandèmia de la Covid-19 i, a curt termini, pel debat d'orientació política. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López considera que "ara és el moment d'assentar les bases de la nova Andorra". El president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat assegura que "cal donar tranquil·litat a la ciutadania i al teixit productiu mitjançant el diàleg".

López ha explicat que "la pandèmia originada pel SARS-CoV-2 ha evidenciat, un altre cop, les particularitats i les fragilitats de la joventut". Per aquest motiu creu que "hem de repensar les necessitats específiques del col·lectiu jove, perquè siguin presents en els debats actuals, a totes les institucions del país. Fruit d’aquests debats, s’han de prendre noves decisions per respondre a una realitat juvenil que és i serà més dura del que ja ho era abans del març del 2020".

El líder socialdemòcrata opina que "cal elaborar una Proposta d’Acord de Joventut i no deixar al marge les generacions més joves del nostre país, escolant la seva veu". Ha recordat que "estem treballant en la Comissió de Reestructuració amb el Consell General, Govern, els comuns, els agents econòmics i la societat civil. Estem molt esperançats"

Josep Pintat ha fet una crida al diàleg "perquè la nostra obligació és fer propostes per millorar". El president del grup parlamentari de Terceravia indica que aquest ha de ser el tarannà d'aquesta legislatura. El president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, és conscient "que hi haurà restriccions al pressupost per invertir molt més en la gent, la nostra societat i els nostres empresaris".

Des del grup liberal, el seu president, Ferran Costa ha fet una crida a la màxima unitat "per fer front als reptes de la pandèmia,, que són molt díficils", mentre que el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, ha subratllat que, amb el seu discurs, "la síndica ha estat a l'alçada de la institució i vull destacar la seva empatia".

Etiquetes

Comentaris

Trending