La Justícia demana informació a Irlanda sobre el perfil de Twitter que va atacar un candidat del PS

La formació explica que s’ha cursat una comissió rogatòria per instar a l’empresa gestora de la xarxa social a facilitar dades sobre l’usuari que va calumniar i difondre informació falsa sobre el militant, atacant la seva condició de president del Centre cultural islàmic

Comentaris

Cherkaoui, el primer per la dreta, durant l'acte d'enganxada de cartells.
Cherkaoui, el primer per la dreta, durant l'acte d'enganxada de cartells. PS

La Batllia està investigant els atacs que durant la campanya electoral de les eleccions general del 2019 va rebre un dels integrants de la llista nacional del Partit Socialdemòcrata (PS), Rachi Cherkaoui. Així, i segons s’ha informat la mateixa formació, la justícia andorrana hauria cursat una comissió rogatòria internacional a Irlanda amb l’objectiu d’esbrinar la identitat d’un usuari de Twitter que va proferir calúmnies discriminatòries per l’origen del polític, també president del Centre cultural islàmic.

Els fets es remunten a la campanya electoral dels comicis del 2019. Cherkaoui era el número 13 de la llista nacional del PS i a les xarxes socials, principalment a Twitter, es van detectar missatges contra ell per part d’un usuari anònim. Així, les piulades carregaven contra ell per la seva religió i per ser també president del Centre cultural islàmic, a banda de contenir informacions falses. En el seu moment, la situació va generar una important indignació en el si de la formació, denúncia pública inclosa per part de la també candidata i ara consellera general, Susanna Vela.

-

Relacionat

El PS espera aconseguir “suficients vots” per poder “capgirar la situació política”

Des del partit es va presentar una querella criminal per un presumpte delicte major de calúmnia amb l’agreujant de mòbil discriminatori arran de la seva condició política i religiosa. El procés ha anat avançant i, ara, en un comunicat, la formació ha explicat que des de la justícia s’ha enviat una comissió rogatòria a Irlanda amb l’objectiu d’investigar la identitat de l’usuari de Twitter. En concret, es demana a les autoritats del país que s’insti a l’empresa responsable de la xarxa social a facilitar una còpia íntegra del perfil des d’on es feien les acusacions.

En el mateix comunicat, el PS expressa “tot el suport” a Cherkaoui. Així, també se celebra la decisió de la Batllia de tirar endavant la comissió rogatòria internacional per obtenir les dades de la persona que, anònimament, ho va difondre i es procedeixi al judici corresponent.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending