El PS espera aconseguir “suficients vots” per poder “capgirar la situació política”

La formació denuncia “joc brut” durant la campanya i atacs personals a candidats i militants que després dels comicis estudiarà si porta a la Justícia

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) treballa amb “un escenari” amb el qual, diumenge a la nit, “disposi de suficients vots” com per poder liderar les aliances que convingui per “capgirar la situació política”. Així ho ha assegurat la presidenta de la formació i número dos de la candidatura nacional, Susanna Vela, en una compareixença per fer balanç d’una campanya electoral en què, ha denunciat, han sofert “joc brut” i algun dels seus candidats i militants “atacs personals” des de les xarxes socials i de forma anònima que després de la jornada electoral de diumenge el partit estudiarà portar a la Justícia.

Vela ha assegurat que el Principat es troba davant “un moment històric” que podria suposar un canvi de rumb polític després de vuit anys de Govern demòcrata i confia que diumenge “es noti” aquella “efervescència” que ha portat en un parell d’ocasions centenars de persones al carrer en protesta per les polítiques aplicades des de Prat de la Creu i per la majoria demòcrata al Consell General. La número dos socialdemòcrata ha fet un breu repàs d’algunes mesures anunciades durant la campanya -com la derogació de la Llei de la Funció Pública- i ha explicat que la formació ha invertit 26.500 euros en la campanya, “lluny dels fastos”, ha deixat entreveure, d’altres formacions i, fins i tot, racionalitzant molt més les despeses que altres vegades el mateix PS havia tingut.

La presidenta i candidata del PS ha dedicat part de la seva intervenció per, després de pronunciar un “no tenim por”, denunciar els “atacs personals” que, ha dit en plural, alguns militants han sofert durant aquests dies de campanya. Susanna Vela no ha volgut revelar més detalls concrets, tot i deixar clar que s’havien llançat “des de l’anonimat de les xarxes socials”, que tampoc no ha volgut criminalitzar perquè, ha reconegut, també permeten interactuar molt més amb els electors i arribar a llocs o persones on era més difícil d’arribar fa uns anys.

Susanna Vela assegura que diumenge s’enfronten a les urnes un “model clientelar i oligarca” amb un altre que pretén “la igualtat efectiva”

Tot i no dir-ho, i ni tan sols no admetre des de quin entorn podien arribar certs atacs, Vela parlava, com a mínim, del candidat número 13 de la llista nacional, Rachid Cherkaoiu. Des d’alguns comptes de Twitter i Facebook, alguns amb noms i cognoms, s’han llançat durs atacs contra aquest andorrà d’origen magribí justament pel seu origen i, sobretot i encara més fervorosament, pel fet que fa uns anys, com a representant d’un dels col·lectius marroquins del país, demanés la construcció d’una mesquita al país. “Quan no es poden atacar les idees s’ataquen les persones”, ha exclamat la dirigent del PS.

Vela no ha volgut portar la situació més enllà tot i mostrant clarament el seu enuig a uns atacs “covards” que passada la jornada de diumenge estudiaran jurídicament i des d’altres vessants per mirar si es poden combatre legalment i amb fermesa. La candidata socialdemòcrata, que ha fet una crida a “votar massivament” i a poder ser, fer-ho en favor del “canvi que Andorra reclama i necessita”, ha assegurat que hi ha hagut més “joc brut” del que possiblement s’ha pogut veure amb una “furibunda arrencada de cartells” del PS o llançant programes electorals de la formació. I també ha lamentat que el candidat demòcrata, Xavier Espot, hagi “tergiversat” algunes de les propostes o manifestacions socialdemòcrates. 

“No es poden posar en boca nostra coses que no s’han dit”, ha afirmat Vela després d’afirmar que la contesa electoral de diumenge enfronta dos models molt diferenciats. Un de “clientelar i oligarca” que ha portat a “l’estancament social, cultural i democràtic que patim”, en referència a DA, i un altre que pretén fomentar “la igualtat efectiva”. En aquest duel, la candidat del PS ha explicat que esperen un “escenari” en què aritmèticament els sigui possible liderar un canvi de majoria al Consell General i, per tant, poder assumir la governabilitat.

Comentaris

Trending