Jover acusa el PS de “fer populisme” criticant FEDA per les tarifes elèctriques

El ministre portaveu assegura que qualsevol dia els socialdemòcrates acusaran la distribuïdora estatal de ser la responsable de la guerra entre Rússia i Ucraïna

Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres.
Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres. Toni Solanelles

Les crítiques del Partit Socialdemòcrata (PS) a FEDA per la seva suposada mala i gestió i que això porti associada una puja de tarifes més que notable ha enutjat tant el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, com la titular de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. El primer ha considerat “una bajanada” atribuir a FEDA una mala gestió i ha acusat els socialdemòcrates “de fer populisme”.

El president del PS, Pere López, i secretari d’organització de la mateixa formació, Pere Baró, havien comparegut aquest migdia per lamentar els increments tarifaris en l’electricitat que el Govern estava a punt d’anunciar. I ho ha atribuït en gran part a una suposada mala gestió de FEDA a la qual han acusat fins i tot els socialdemòcrates de ser una mena d’agència de col·locació laboral.

Pere Baró i Pere López durant la compareixença d'aquest dimecres.

Relacionat

El PS es posiciona fermament en contra dels augments a les tarifes de llum i carburants

La titular de Medi Ambient ha estat la primera en referir-se a les crítiques socialdemòcrates tot recordant que FEDA assumeix una part important de l’increment del cost de la compra de l’energia. Per això Sílvia Calvó ha qualificat el PS de ser “curterminista” en les seves propostes que, a més a més, ha afirmat que són “electoralistes”. Jover ha anat una mica més enllà i ha arribat a dir que el PS “aprofita qualsevol cosa per fer populisme”.

El portaveu governamental, que ha demanat que “hem de ser rigorosos i objectius” quan es fan segons quines afirmacions, ha manifestat, vistes les crítiques del PS a FEDA, que qualsevol dia els socialdemòcrates acusaran la distribuïdora de ser la responsable del conflicte entre Rússia i Ucraïna. Jover ha recordat que durant el 2021 ja es van viure “tensions” financeres per la importació energètica i ha recordat al PS que “fer demagògia sobre això porta poc rèdit”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending