El PS es posiciona fermament en contra dels augments a les tarifes de llum i carburants

La formació reclama que es facin mesures de suport a famílies i empresaris, afirmant que la situació actual és “la pitjor crisi de poder adquisitiu”

Pere Baró i Pere López durant la compareixença d'aquest dimecres.
Pere Baró i Pere López durant la compareixença d'aquest dimecres. Pilar Candel

El Partit Socialdemòcrata s’ha pronunciat sobre les pujades de preus que es preveuen a l’electricitat, així com les que s’estan donant contínuament als carburants. La formació s’ha posicionat de forma ferma i contundent en contra d’aquests augments, assegurant que hi ha una “inacció” evident per part del Govern. Així mateix, han reclamat que es facin mesures de suport a empresaris i, sobretot, a les famílies, que viuen “la pitjor crisi de poder adquisitiu”, ha assegurat el president del PS, Pere López.

“Prenem una oposició frontal i absoluta per qualsevol pujada de preus a la llum que es pugui donar”, ha afirmat López. Així mateix, ha remarcat que es demanaran explicacions sobre “la mala gestió” que s’ha fet d’un ens públic com és FEDA, i que assegura que s’ha convertit “en un objecte al servei del govern”. En aquest sentit, el president socialdemòcrata ha assegurat que “que es faci pagar als ciutadans un increment de les tarifes d’aquestes magnituds és grotesc”.

El secretari d’Organització, Pere Baró, ha apuntat que, tant des de la directiva de FEDA com des del Govern “es va anunciar que no es pujaria la llum, i ara sorprenen amb pujades significatives”. S’ha fet referència als contractes a llarg termini que té la parapública i que, segons aparentava, havien de ser el balanç que es necessitava per no tenir un augment acusat de les tarifes. La solució que s’ha ofert des del PS és que sigui FEDA qui s’endeuti transitòriament, “mentre s’explica on han anat a parar els diners de les famílies”.

També s’han fet reclamacions pel que fa a l’augment dels preus dels carburants. En aquest sentit, López ha fet referència a mesures que s’estan portant a terme als països veïns i la deducció que s’està fent al gasoil per ajudar als ciutadans. “Hem de recordar que estem en un país on la calefacció per gasoil és el sistema més habitual”, ha remarcat el president socialdemòcrata, per donar-li pes a l’argument que aquesta pujada no fa més que dificultar la situació econòmica de les famílies i empresaris.

Des del grup parlamentari s’ha elevat una demanda de què es prenguin mesures per frenar aquesta escalada de preus que, segons ha explicat López, també acaba repercutint en altres sectors, “lloguers en màxims històrics, pujades de serveis públics, IPC”. En aquest sentit, Baró ha remarcat que el que se sol·licita és que es faci una inversió “cap al benestar de la ciutadania, com s’està fent a altres països”. Així, també ha assegurat que “ens preocupa que des de DA es continuï ofegant l’economia de les famílies i les empreses amb la inacció total de les polítiques que s’estan fent”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending