La incorporació de nou traumatòlegs a l'hospital motiva una pregunta del PS a Govern

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela demana quin ha estat el criteri de l'Executiu i de l'autoritat sanitària per contractar-los i a què respon el reforç de l’àrea de traumatologia i ortopèdia i en quina planificació s’emmarca

Comentaris

La consellera general del PS, Susanna Vela.
La consellera general del PS, Susanna Vela. PS

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela ha formulat una sèrie de preguntes al Govern relatives a la incorporació de nou professionals a l'Àrea de Traumatologia i Ortopèdia de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Es demana quin ha estat el criteri del Govern i de l'autoritat sanitària per incorporar-los i a què respon el reforç de l’àrea de traumatologia i ortopèdia i en quina planificació sanitària s’emmarca.

La consellera del PS demana la vinculació dels traumatòlegs amb l’hospital i en cas d’existir per quina durada és preveu el contracte amb cada professional. També pregunta pel sistema de cobertura de les places, el cost de la contractació (sou base més complements i més guàrdies),  el número de traumatòlegs que exerceixen a Andorra, o el d'operacions de traumatologia i ortopèdia – separat per tipus d’intervenció- que s’han produït per part per part dels professionals adscrits a l’Àrea de Traumatologia de l’hospital i per part dels professionals amb permís d’exercici liberal, no adscrits a l’Àrea de Traumatologia del centre en els darrers cinc anys.

Durant la presentació dels nous traumatòlegs, el director assistencial, Marcel Prats va dir que el projecte es va començar a plantejar l'any passat per crear un servei subespecialitzat que augmentés la qualitat i amb la capacitat d'integrar totes les persones en un projecte comú. Es van analitzar les operacions que es duien a terme al país i les que s'efectuaven a l'estranger. "Vam comprovar que hi havia un marge i que la majoria de les operacions de fora es podien efectuar a Andorra".

 

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending