Impuls del projecte ‘Consell obert’ per apropar el parlament a la ciutadania

Carles Enseñat ha encarregat el pilotatge de la iniciativa a la resta de membres de sindicatura i s’aposta per activitats per a escolars, jornades de portes obertes i enquestes i consultes a la població

Comentaris

La reunió informal dels membres de Sindicatura.
La reunió informal dels membres de Sindicatura.

En el seu discurs de presa de possessió com a síndic general, Carles Enseñat ja va marcar quina seria una de les línies del seu mandat: fer més accessible el parlament a la ciutadania. Un primer pas cap aquesta fita s’ha fet aquest divendres. En una trobada amb la resta de membres de l’òrgan rector de la cambra, ha encarregat a la subsíndica, Mònica Codina, i a les dues secretàries, Carol Puig i Maria Àngels Aché, el projecte “Consell Obert” per acostar la institució a la població.

La trobada ha estat de caire informal -la primera reunió oficial tindrà lloc ja la setmana vinent- i ha servit per “debatre sobre el futur de la institució i el seu compromís amb la societat andorrana”, segons el comunicat que s’ha fet públic. També per posar sobre la taula aquesta iniciativa, que té com a fita “acostar la ciutadania al Consell General i fomentar la transparència i l’accessibilitat” de la cambra parlamentària.

Enseñat ha destacat la importància de mantenir les institucions al servei de la societat andorrana, tal com ho va fer palès en el seu discurs d'investidura durant la sessió constitutiva del Consell General de la IX legislatura constitucional. Allà va subratllar la necessitat de “reduir la distància entre el parlament i el poble sobirà”. El síndic també ha destacat la importància de la transparència i la responsabilitat de comunicar de forma accessible per a tots els sectors socials.

El projecte contindria diferents iniciatives i propostes, des d’activitats educatives a les escoles i amb grups d’estudiants per apropar-los el funcionament de la cambra a debats i conferència obertes a la ciutadania. També la celebració de més jornades de portes obertes per permetre a la ciutadania entrar al seu edifici així com la celebració de d’enquestes i consultes públiques.

Etiquetes

Comentaris

Trending