Imma Tor participa en la Conferència OSCE d’Alt nivell sobre canvi climàtic a Viena

La ministra d’Afers Exteriors ha vinculat canvi climàtic i seguretat posant com a exemple les implicacions que ha tingut l'agressió de Rússia a Ucraïna alhora que ha demanat més atenció per atendre les necessitats de les zones de muntanya

Comentaris

Imma Tor durant la seva intervenció.
Imma Tor durant la seva intervenció. SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, acompanyada del representant permanent d’Andorra a l'OSCE, Jaume Serra, ha participat avui a la Conferència d’Alt nivell sobre canvi climàtic de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), celebrada a Viena. La jornada ha servit per discutir les implicacions del canvi climàtic en matèria de seguretat i estabilitat, així com les conseqüències de les tensions i conflictes per l’acció climàtica.

Durant la trobada i segons s’informa des de govern, s’han pogut intercanviar experiències i identificar les àrees on es pot reforçar la cooperació pràctica per fer front a les perspectives de futur amb els diferents actors interessats. En la seva intervenció, Tor ha reconegut el vincle existent entre canvi climàtic i seguretat, enllaç que s’ha vist incrementat, indica, per l’agressió de Rússia a Ucraïna i que ha tingut implicacions globals en els mercats d’aliments i d’energia. “Aquesta situació no ha fet més que augmentar els riscos per a la salut i els desastres naturals”, ha afirmat. Així mateix, la ministra ha emfatitzat la necessitat d’abordar els riscos i amenaces actuals i emergents que han de fer front els indrets de muntanya per augmentar-ne la resiliència i la sostenibilitat.

Finalment, ha expressat el seu agraïment a l’Oficina d'Afers Econòmics i Ambientals de l’OSCE per la implementació reeixida del projecte per enfortir les respostes als riscos de seguretat del canvi climàtic, al qual Andorra contribueix.

La Conferència d’Alt nivell sobre canvi climàtic té com a origen una decisió adoptada pel Consell de Ministres de l’OSCE el desembre del 2021, que establia les bases del treball en l’àmbit del canvi climàtic i animava els estats a intensificar el diàleg i la cooperació per minimitzar els impactes. Durant la jornada, la ministra Tor s’ha pogut trobar amb els seus homòlegs d’Àustria, Alemanya i Bèlgica.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending