Govern i PS discrepen sobre la tramitació dels protocols de la temporada d'hivern

La ministra de Turisme, Verònica Canals diu que han estat una prioritat mentre que Pere López retreu que no s'hagin tancat amb més anticipació

Comentaris

La ministra de Turisme, Verònica Canals aquest dijous al Consell General.
La ministra de Turisme, Verònica Canals aquest dijous al Consell General. Altaveu

El Govern i el Partit Socialdemòcrata han discrepat sobre l'elaboració dels protocols de la temporada d'hivern. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López ha dit que "fa un parell de dies aquests protocols encara estaven en fase d'esborrany". La ministra de Turisme, Verònica Canals ha afirmat que l'Executiu "ha elaborat els protocols per a la temporada d'hivern seguint les recomanacions del ministeri de Salut". Ha afegit que en tot moment s'ha mantingut el diàleg amb el sector turístic per a la seva formulació.

Canals ha comentat que l'elaboració dels protocols ha estat "una prioritat", es van aprovar dimecres i ja s'han enviat al sector. Ha remarcat que es van començar a mantenir reunions el 13 d'agost i que no s'han aturat, "si bé és cert que no sempre hi han estat presents tots els interlocutors. Hem estat sempre a l'escolta activa". López ha replicat assegurant que "des dels sectors econòmics es parla de dificultats per tenir una interlocució fluida amb Govern. Els calendaris no sempre es compleixen i no totes les comunicacions es responen".

El líder socialdemòcrata ha afegit que "no hem de caure novament en una política de pedaços, sense planificació" Està en joc una temporada d'hivern transcendent per l'economia d'Andorra". Ha conclòs que "és una llàstima no haver tancat amb més anticipació uns protocols que haguessin permès als hotelers comunicar als seus agents que som un país preparat per rebre turistes Vostès mateixos van dir que estaria molt bé tancar els protocols al llarg del mes d'octubre".

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha intervingut per aclarir que l'evolució de la pandèmia del coronavirus i el seu canvi constant fa que s'hagin de realitzar adaptacions constants. Ha explicat que hi ha tres nivells de protocols i cada setmana es va enviant tota la informació actualitzada.

Etiquetes

Comentaris

Trending