Govern obre les formacions per explicar a les administracions la llei de contractació pública

El Consell General ha aprovat el text tot i que PS i Terceravia han lamentat que no s'haguessin acceptat algunes de les seves esmenes

Comentaris

La ministra Sílvia Calvó durant la sessió de Consell General d'aquest dijous.
La ministra Sílvia Calvó durant la sessió de Consell General d'aquest dijous. DEMÒCRATES

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó ha anunciat que aquest divendres s'enviaran correus electrònics a a totes les administracions per anunciar les formacions que es duran a terme per explicar la llei de contractació pública. El text s'ha aprovat aquest dijous al Consell General per assentiment.

Calvo ha explicat que a llei aposta per una contractació pública moderna, flexible, sostenible, socialment responsable i per la digitalització. "Reforçarà l'eficiència i transparència, fent una aposta clara pel teixit empresarial del país".

Susanna Vela, pel grup socialdemòcrata, ha subratllat que és una llei que té menys burocràcia i que facilita l’accés de les petites empreses a la contractació pública. “Entre tots hem millorat el text inicial”, ha dit, recordant que l’anterior text legislatiu ja tenia més de 20 anys.

Vela ha anunciat el vot favorable del PS a la llei assegurant que permetrà “l’inici de la transformació i modernització de les administracions públiques per oferir eficàcia, eficiència i serveis de qualitat”

andorradifusio rtva encamp repren obres remodelacio carrer sant jordi 2042022185018

Relacionat

La llei de contractació obligarà Govern a fer per lots bona part dels concursos públics

La consellera no adscrita Carine Montaner ha encoratjar el Govern a posar instruments per limitar les desviacions pressupostàries en les obres públiques. Creu que un conseller general no s’hauria de presentar als concursos públics durant el seu mandat. “Un consellers hauria de treballar només en el sector privat, no en el privat”.

Per Oliver Alís, de Terceravia, aquesta és una de les lleis més importants d’un país, i ha reconegut que Andorra necessitava un nou text legal. Creu que ha de ser un instrument que garanteixi els drets i deures de totes les parts, “perquè la ciutadania d’Andorra tingui la garantia que la despesa de l’Estat es fa de manera transparent, justa i eficaç”

Ha afegit que a la seva formació els hauria agradat anar més enllà “però que els grups de la majoria no han volgut”. Maria Martisella, de Demòcrates, ha detallat els aspectes pels quals no s’han acceptat algunes esmenes, ja que alguns supòsits figuren en altres lleis.

En relació a algunes de les esmenes no acceptades del PS, ha manifestat que hi ha àmbits que es recolliran en l’Acord d’associació. També ha volgut sortir al pas de les paraules de Montaner, recordant que la política no és professional i que hi haurà una llai de transparència.

Comentaris

Trending