Gallardo renuncia a ser cap de llista liberal davant la ‘força’ de Pallarés

Malestar intern a Liberals per l’opacitat d’unes primàries que el president del partit anunciarà aquest migdia que queden sense efecte

Jordi Gallardo en una recent compareixença de Liberals.
Jordi Gallardo en una recent compareixença de Liberals. Toni Solanelles

El ministre de Presidència i Economia i president de Liberals, Jordi Gallardo, té previst anunciar aquest migdia que no concorrerà a les primàries i, per tant, que renuncia a presentar-se com a candidat liberal a cap de Govern a no ser que la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, no renunciï a presentar-se, com la setmana passada va anunciar a la reunió de l’executiva del partit. Ara mateix, no es preveu que Pallarés faci marxa enrere. De fet, aquest diumenge, la ministra cercava firmes de suport a la seva candidatura.

Gallardo considera que Pallarés li ha fet una mala passada però, sobretot, el que temia és que en una votació, tot i ser una de les cares més visibles del Govern i presidir el partit, perdés. I ara mateix, la titular d’Afers Socials genera moltes més simpaties que un Gallardo al qual se li retreu un comportament excessivament presidencialista. De fet, ara mateix hi ha malestar intern a Liberals per la suposada opacitat respecte del procés de primàries.

Judith Pallarés es mira Jordi Gallardo quan els dos eren parlamentaris.

Relacionat

Pallarés posa Gallardo contra les cordes

La direcció del partit no ha comunicat ni un borrall del que està passant i, en canvi, Gallardo té previst comparèixer aquest migdia -Liberals ha convocat una roda de premsa a 2/4 d’1 del migdia amb la única presència del president del partit- per anunciar que ho deixa córrer. Que no concorrerà a les primàries i, si aquest dimarts com a molt tard, es confirma la candidatura de Pallarés i en se aquesta la única, automàticament serà designada candidata a cap de Govern i, per tant, no caldrà dur a terme el procés electiu.

Aquest cap de setmana ha estat molt mogut, molt tens. “Han passat moltes coses”, han indicat les fonts consultades, però tot plegat ha quedat reduït a un grup tant petit que la resta de membres de l’organització política n’han quedat fora de joc -fins i tot càrrecs electes- i d’aquí que hi hagi malestar. De fet, asseguren les fonts, “aquesta és la manera de fer que constantment s’ha retret a Gallardo; ho ha manegat tot quan i com ha volgut i al final aquest comportament se li ha girat en contra”.

Comentaris (4)

Trending