Fredor del Govern per acceptar a contracor que tots els matrimonis es denominin matrimonis

L’executiu emet per obligació un criteri positiu sobre la proposició de llei de modificació de la llei de família arran de la sentència del Constitucional però mira de jugar a despistar i treure ferro a l’equiparació de les unions conjugals

Comentaris

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.
Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu. Toni Solanelles

Criteri positiu obligat del Govern als canvis a la llei de la família i de la persona per adaptar-la a la sentència del Tribunal Constitucional i deixar sense efecte la diferenciació conceptual de les unions conjugals en funció de si es tracta d’un enllaç civil, que es volia que es digués casament, o si es va per la via eclesiàstica, que era reconegut com a matrimoni a tots els efectes. Govern, com aquell que diu, traient ferro a la qüestió ha d’admetre a contracor els canvis en la redacció.

El criteri publicat aquest dijous al Butlletí del Consell General deu ser un dels més breus dels dictats pel Govern. Sens dubte, l’executiu manté la pau amb el Coprincipat mitrat, que és que va empènyer més perquè es marqués una diferència entre les unions civils i les que passen per l’altar. Però davant la clara i rotunda sentència del Constitucional davant l’acció jurídica empresa pel grup parlamentari socialdemòcrata, no ha tingut més remei que claudicar. El Govern i el bisbat.

Una imatge de la façana de l'edifici que acull el Tribunal Constitucional.

Relacionat

Diferenciar casament civil de matrimoni canònic suposa una discriminació

En aquest sentit, l’executiu es limita a exposar en el seu criteri que una “volta analitzada la nova redacció d’aquests articles, i la substitució dels termes casament o casament civil pel terme matrimoni que es preveu a l’article 5 de la Proposició de llei, es conclou que els preceptes esmentats segueixen els fonaments jurídics que va posar en relleu el Tribunal Constitucional en la sentència esmentada, i per tant el Govern manifesta el seu acord amb aquesta nova redacció”.

I hi afegeix per acabar, abans de consumar la positivitat del criteri, que “la proposició de llei adapta el règim transitori de l’adopció de persones majors d’edat simplificant el procediment aplicable, atès que es tracta d’un règim previst per a situacions molt consolidades en el temps, fet que es considera adequat des del Govern”.

Comentaris (2)

Trending