Francesc Camp dubta sobre si optar a la reelecció

Els demòcrates de Canillo miren de convèncer l’actual cònsol i sinó haurà de buscar un recanvi partint de la base que Marc Casal estarà disponible per agafar, si cal, les regnes de la candidatura

Francesc Camp, fa pocs dies, al pas de la vada per les Bordes d'Envalira.
Francesc Camp, fa pocs dies, al pas de la vada per les Bordes d'Envalira. Toni Solanelles

Malgrat que no es pot descartar pas del tot, l’actual cònsol major de Canillo, Francesc Camp, no les té pas totes davant el repte d’optar a la reelecció. Malgrat que té el suport del comitè parroquial de Demòcrates a la parròquia, el càrrec no acaba de convèncer l’exministre de Turisme, més còmode, per exemple, en aquesta darrera posició que no pas al capdavant de la institució comunal.

Segons que han confirmat diverses fonts, malgrat que formalment encara no s’ha tractat la qüestió, s’és conscient que la resolució dels candidats no es pot demorar massa. I és té clar des del grup parroquial demòcrata de Canillo que la primera missió a fer -o a intentar si més no- serà convèncer Camp perquè torni a encapçalar la candidatura. En cas contrari, allò més natural seria que Marc Casal, cònsol menor, faci el salt al primer lloc.

En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que Casal sí que estaria disponible per repetir, ja sigui en el segon lloc de la candidatura com al 2019 o, si escau, agafant les regnes de la candidatura. És clar que no tenint encara decidit el tàndem que ha de liderar la llista, més lluny queda la composició de la resta de la candidatura. Però hores d’ara un dels noms ‘nous’ que podrien figurar-hi seria el de l’exsubsíndica Meritxell Palmitjavila.

Palmitjavila, que retorna al món educatiu, en principi no hauria d’ocupar cap lloc que l’obligués a deixar la seva tasca professional. Un altre dels noms que podrien entrar a la futura candidatura, seria Marc Mitjana, que va ser suplent en una llista territorial de Coalició Reformista el 2009 i que està molt vinculat a les competicions d’esquí que Grandvalira ha organitzat a les pistes de Soldeu i el Tarter.

Comentaris (17)

Trending