Les eleccions seran el 2 d’abril

El cap de Govern, Xavier Espot, anuncia en mitja hora el calendari electoral després de reconèixer tenir els nervis a flor de pell com els esquiadors que competiran a les finals de la Copa del Món de Grandvalira per “una gran final d’unes altres característiques”

El cap de Govern, Xavier Espot, aquest migdia al Centre de Congressos.
El cap de Govern, Xavier Espot, aquest migdia al Centre de Congressos. Toni Solanelles

El cap de Govern, Xavier Espot, traurà de dubtes les formacions polítiques i la ciutadania aquest dilluns a la tarda. En mitja hora anunciarà que les eleccions seran el 2 d’abril, el Diumenge de Rams. Ni tan sols ha esperat a aquest dimarts, quan semblava que voldria fer pública la dissolució parlamentària i, per tant, la posada en marxa de la maquinària electoral. L’anunci es farà aquesta tarda. Espot ha convocat una compareixença pública per a 2/4 de 5 i és previst que en aquest acte es donin els detalls escaients de la propera cita electoral.

Espot, de manera irònica, durant la presentació de les finals de la Copa del Món que Soldeu i el Tarter acolliran del 13 al 19 de març, ha reconegut tenir, com els esquiadors i tots els components de l’organització dels campionats, “els nervis a flor de pell”. També “per una gran final” però “d’unes altres característiques”, ha afirmat. Una final que ha situat en pocs dies. La cita serà per al 2 d’abril, per tal que, justament, les proves d’esquí puguin quedar tan com sigui possible al marge de la cita electoral.

Xavier Espot, en primer terme, en una vista general de l'hemicicle parlamentari.

Relacionat

Els ‘moviments governamentals’ situen la dissolució parlamentària la setmana vinent

De fet, preguntat per la qüestió, el màxim responsable executiu de l’organització de les proves d’esquí, David Hidalgo, ha afirmat estar pendent de la decisió d’Espot sobre la convocatòria electoral. Però ha fet vots, mai millor dit, per tal que no s’encavalqui un procés, l’esportiu, i l’altre, l’electoral. Amb els comicis el 2 d’abril, la penjada de cartells i, per tant, l’inici de la campanya electoral o bé seria el 19 de març a la tarda, just després de les finals d’esquí, o el dilluns 20 al migdia. De fet, la llei estableix una campanya de mínim deu dies. Per tant, l’inici podria anar més enllà del 20 d’abril i tot.

Etiquetes

Xavier Espot durant la compareixença per anunciar el calendari electoral.

Relacionat

Eleccions el 2 d’abril, llistes dilluns que ve i inici de la campanya el 19 de març a la tarda

Comentaris (9)

Trending