Els ‘moviments governamentals’ situen la dissolució parlamentària la setmana vinent

Les candidatures haurien d’estar tancades al tomb del 13 o el 14 de febrer si el calendari d’Espot no dóna cap gir inesperat

Xavier Espot, en primer terme, en una vista general de l'hemicicle parlamentari.
Xavier Espot, en primer terme, en una vista general de l'hemicicle parlamentari. CONSELL GENERAL

Malgrat que el cap de Govern, Xavier Espot, continuava insinuant dubtes aquest mateix dimecres sobre quan procediria a dissoldre el Consell General, si la setmana que ve o l’altra, els darrers ‘moviments governamentals’ situen ja la convocatòria electoral al tomb del proper dimarts 7 de febrer. Certament, en ser la dissolució una potestat totalment d’Espot, el calendari pot variar d’un dia per l’altre. Ara bé, les indicacions que s’han donat aquest matí és que a partir de dilluns tots els actors implicats en el procés d’eleccions han d’estar a punt.

I en principi no s’espera que la dissolució es faci el mateix dilluns, perquè hi ha algun acte públic relacionat amb les proves mundials d’esquí que s’han de fer a Soldeu i el Tarter a mitjan març que haurien de comptar amb la presència del màxim responsable de l’executiu. Per tant, es dona per fet que qualsevol moviment serà a partir de dimarts i des de l’anunci correran ja totes les dates. Si no hi ha un gir inesperat de calendari, al tomb del 13 o el 14 de febrer haurien d’estar tancades les llistes electorals. Aquest fet també l’avalaria la convocatòria ja enviada als afiliats d’un congrés extraordinari per part de Liberals el 12 de febrer, on s’haurien de validar les candidatures.

Hores d’ara el tacticisme electoral ja ha entrat plenament en joc. I els moviments especialment d’intent d’acords i confecció de candidatures s’intensificarà de manera molt ostensible a partir d’aquest cap de setmana. De moment, a banda del pacte anunciat entre socialdemòcrates (PS) i progressistes (SDP), no hi ha cap altra aliança totalment acordada. Tot resta en l’aire i, en gran mesura, ‘per culpa’ de l’acord entre Pere López i Jaume Bartumeu.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending