Concòrdia es fixa com a repte “recollir els descantats d’una banda i de l’altra”

La formació que a nivell nacional liderarà Cerni Escalé presentarà llistes territorials a Andorra la Vella amb Martí Alay, a Escaldes amb Ramon Tena i a Sant Julià de Lòria amb Pol Bartolomé

Ramon Tena, Martí Alay, Núria Segués, Cerni Escalé i Pol Bartolomé.
Ramon Tena, Martí Alay, Núria Segués, Cerni Escalé i Pol Bartolomé. Toni Solanelles

Cerni Escalé, Martí Alay, Ramon Tena i Pol Bartolomé. Són els candidats de Concòrdia a la circumscripció nacional i a les territorials d’Andorra la Vella, d’Escaldes i de Sant Julià. La formació que es presenta per primera vegada a les eleccions i que pretén sumar de desencantats de les altres grans formacions i de l’abstenció ha aprovat aquesta tarda en assemblea els quatre caps de llista. I en les properes hores acabarà de perfilar candidatures i suports.

En tot cas, és clar que Escalé tindrà de número dos Núria Segués i que Martí Alay anirà amb Miquel Clua, un “home de solera i fundador d’IDN, el que em porta certa nostàlgia”, ha reconegut el número 1 de la llista a la capital. Encara no és clar si finalment Maria Àngels Aché deixarà el comú de Sant Julià per acompanyar Pol Bartolomé a la territorial. El que és segur, ho ha dit el candidat lauredià ‘in pectore’, és que Concordià beurà a Sant Julià del ‘model Desperta’.

Les quatre llistes partiran d’un tronc comú amb quatre grans eixos: habitatge, recuperació de la fractura social, creixement sostenible de l’ocupació del territori i com encarar les negociacions amb la Unió Europea (UE). Per al conjunt de propostes que es posin damunt la taula els propers dies es volen, ho ha remarcat Alay, “solucions realistes”. Perquè, ha remarcat el candidat de la territorial de la capital, “no som profetes” però “intentarem aportar les nostres idees”.

En aquest sentit, ha recordat Alay que en l’acte de presentació del moviment es van posar propostes sobre la taula i “el cap de Govern va començar a canviar coses”. Amb el degut respecte, i així ho ha deixat clar, Martí Alay ha remarcat el fet que els seus principals adversaris a Andorra la Vella, “porten 30 anys fent política” i ha explicat que, en general, Concòrdia pretén “recollir desencantats d’un costat i de l’altre” i també els abstencionistes o que “veuen que això no va enlloc”.

IMG 9026
Un moment de l'assemblea de Concòrdia.

Més enllà de les qüestions d’abast nacional, Ramon Tena, com a candidat d’Escaldes, ha remarcat que considera que “en la parròquia de les torres” la qüestió de l’habitatge serà un element cabdal. En aquest sentit, el cap de llista territorial, ha afirmat que “ens sorprèn que Trini Marín, que promou les torres, sigui qui es presenti” per Demòcrates. Amb tot, ha fet vots perquè hi hagi “una campanya neta” i amb “confrontació d’idees i model de país”.

Pol Bartolomé també ha incidit en els tres aspectes que per a Concòrdia seran clau a nivell de sant Julià. El vial, que ha de ser “essencial per a la parròquia” i ha d’aportar “una millor qualitat de vida”. La universitat, que ha de ser “un pilar fonamental” conjuntament amb la residència encara que situar-la al Prat Gran “és un error i s’ha de buscar un altre lloc”. I, finalment, ha fet vots perquè Sant Julià pugui més incisiu al Consell General i es pugui combatre quelcom que no agrada gens a Concòrdia, que la laurediana pugui esdevenir “la parròquia dels abocadors”.

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending