Dos de cada tres vots ‘andorrans’ en les legislatives franceses van ser per a Vojetta

El macronista rebel que ja era diputat reedita l’escó de la cinquena circumscripció, essent molt majoritari entre els pocs votants del Principat

Un elector aquest diumenge a la seu de l'ambaixada.
Un elector aquest diumenge a la seu de l'ambaixada. AMBAIXADA DE FRANÇA

El 64% dels vots emesos al Principat en la segona volta de les legislatives franceses en el marc de la cinquena circumscripció a l’exterior han estat per Stéphane Vojetta. El fins ara diputat continuarà defensant els interessos dels francesos residents a Andorra, Espanya, Portugal i Mònaco. Excepte a les urnes de Barcelona i Bilbao, on es va imposar el candidat de Melénchon Renaud Le Barre, a la resta de punts de votació de la circumscripció va vèncer el candidat macronista ‘escindit’.

Al Principat van votar 582 de les 2.485 inscrites. Molt majoritàriament el vot va ser electrònic (371). Hi va haver 46 vots en blanc totals i un de nul. Tant a l’urna com de forma electrònica es va imposar Vojetta. Va aconseguir 342 sufragis (213+129) pels 193 (118+75) obtinguts per Le Barre. Per tant, en percentatges, el ‘macronista rebel’ va sumar el 63,93% dels vots emesos mentre el representant de l’esquerra va quedar-se amb el 36,76% dels sufragis.

Els cartells dels dos candidats, Le Berre i Vojetta.

Relacionat

Els residents francesos han d’escollir entre la Renaixença del Copríncep Macron i el bloc d’esquerra

En el conjunt de la circumscripció, tot i que la victòria de Vojetta és clara, no és tan rotunda com al Principat. Va obtenir 14.836 vots per 11.073 del seu rival. En xifres relatives, doncs,  un 57,26% davant d’un 42,74%.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending