Desperta Laurèdia reivindicarà a la campanya electoral un Prat Gran com a pol d’atracció parroquial

La formació fa valoració dels quatre anys a l'oposició comunal i de l'inici de legislatura al Consell General i presenta els àmbits on farà més incidència de cara als comicis del 17 de desembre

Comentaris

Cerni Cairat durant la seva intervenció.
Cerni Cairat durant la seva intervenció. B.N.

El Prat Gran i l'abocador seran els principals eixos de la campanya electoral de Desperta Laurèdia als comicis comunals del 17 de desembre. La formació considera que el Prat Gran ha de ser el pol que ha de revitalitzar totes les zones de la parròquia. Pel que fa a l'abocador de terres, critiquen l'impacte ambiental que tindrà amb la tala d'arbres, la seva extensió i la construcció de murs. Just al costat de la cota 1.600 de Naturland.

El conseller comunal, Cerni Cairat ha explicat que la utilització de l'abocador permetrà que el comú pugui ingressar uns 2,5 milions d'euros bruts cada any "que en cap cas han d'anar a les arques de Camprabassa". Cairat ha recordat que cada dia hi aniran entre 20 i 30 camions, que això perjudicarà la qualitat de vida dels veïns d'Aixirivall, Auvinyà i Juberri i que l'extensió de la infraestructura serà l'equivalent a entre cinc i set camps de futbol. La consellera comunal Sofia Cortesao, per la seva part, ha esmentat el projecte de remodelació que va encarregar el partit i que comptava amb aparcaments que "és una demanda reiterada dels comerciants".

Cortesao també ha opinat que la reforma del Prat Gran que ha posat en marxa en comú és "economicament exagerada" i ha esmentat altres accions a nivell urbanístic que s'haurien de dur a terme com ara la remodelació de la plaça de la Germandat, "sense espais d'ombra i amb filtracions d'aigua quan plou" i el replantejament de l'avinguda Verge de Canòlich en espai per a vianants. Lamenta que el tram entre la plaça i el carrer doctor Palau "es tanqui de manera aleatòria i sense un calendari".

Cairat s'ha mostrat satisfet d'algunes aportacions fetes des de la minoria com ara la limitació de l'accés rodat al Camp de Claror o el fet que s'hagi millorat en alguns punts de la gestió de Naturland com, per exemple, la reducció de les aportacions comunals o abandonar el pla de grans inversions.

La reunió que s'ha realitzat a la Sala Sergi Mas de Sant Julià de Lòria tenia com a objectiu explicar l'inici de legislatura al Consell General i valorar els quatre anys de feina al comú. El primer apartat a anar a càrrec dels consellers generals lauredians, Maria Àngels Aché i Pol Bartolomé. Han desenvolupat els projectes de legislatura destacant el paper de Concòrdia-Desperta Laurèdia de principal partit de l'oposició.

Bartolomé ha criticat que els darrers anys s'ha legislat molt i que ells aposten per la qualitat per sobre de la quantitat. El conseller general ha anunciat que ben aviat entraran a tràmit el projecte de llei de modificació de la inversió estrangera. El text proposa limitar l'adquisició d'habitatges per part d'estrangers i la introducció d'un impost. Bartolomé no descarta que el projecte no prosperi "però tindrem la consciència tranquil·la perquè ho hem intentat. Haurem fet l'exercici de plasmar com entenem que ha de ser aquesta llei".

Les prioritats legislatives de Concòrdia-Desperta Laurèdia passen, segons Maria Àngels Aché, per Europa, l'habitatge i el territori. Hi ha tres temes, però, que uneixen el Consell General i el comú i són el vial, l'abocador i la residència universitària. Bartolomé ha demanat que hi hagi un pla estratègic d'ensenyament superior mentre que Cairat ha reclamat que no hi hagi precipitació en el projecte anunciant l'antic hotel Pol com a seu i recordant que "s'acosta la campanya electoral".

Comentaris (10)

Trending