Demòcrates ‘conviden’ a Espot que es defineixi sobre la reelecció

L’executiva considera que el congrés d’aquest dimecres és un bon moment perquè el president del partit i cap de Govern es posicioni i és partidària d’esgotar la legislatura

Presentació del congrés de Demòcrates.
Presentació del congrés de Demòcrates. Demòcrates

Aquest dimecres Demòcrates per Andorra (DA) celebrarà el seu setè Congrés Ordinari. A l’ordre de la jornada, que serà en format reduït, es preveu un parlament del president i cap de Govern, Xavier Espot. Entre les seves paraules hi surt el dubte de si anunciarà, a la fi, la seva definició de cara a una possible reelecció. En tot cas, des de l’Executiva consideren que és un bon moment per fer-ho i, a més, són partidaris d’esgotar la legislatura íntegrament.

Espot ha anat allargant el moment d’anunciar quina serà la seva posició de cara a unes futures eleccions. El secretari general de la formació, Jaume Serra, ha remarcat que el missatge “ha sigut constant, perquè hi ha una agenda a completar, lleis a tràmit parlamentari, cap element major que pugui fer pensar que no hi ha estabilitat política”. Per tant, cap pressa per haver de prendre una decisió definitiva. Malgrat això, des de l’executiva, en certa manera, han deixat la porta oberta a què pugui fer l’anunci en el pròxim congrés, “seria un bon moment”.

Sobre el neguit que hi ha hagut a algun dels sectors de la formació, Serra ha remarcat que “no hi ha cap”. El nerviosisme, segons l’executiva, no existeix. “No estem davant d’un canvi de paradigma, hi ha una continuïtat en l’acció de Govern”, ha remarcat. En aquest sentit, s’han mostrat partidaris d’esgotar legislatura de forma íntegra. Serra ha explicat que “no recordo cap maniobra política d’avançar eleccions que hagi sortit bé”, i ha afegit que “cal que les legislatures s’acabin i que les eleccions es facin quan toqui”. Amb tot, ha afegit que donar expectativa electoral fa que “la gent abaixi els braços, i la feina s’ha d’acabar”.

Congrés en format reduït

Aquest dimecres al vespre se celebrarà el setè congrés de DA que, per primera vegada, serà en format reduït. És a dir, en lloc d’ocupar tot un dia, es condensarà tot en dues hores, de 19:00h a 21:00h. La secretària d’organització, Rosalina Areny, ha remarcat que s’està un punt amb molta activitat política i que, en certa manera, així es pot assegurar assistència. “És un moment molt distés, on rebre neguits i preocupacions i debatre les línies polítiques”, ha explicat Areny. Un dels punts del dia serà la modificació dels estatuts del partit per adaptar-los a la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. A més, es farà un repàs del grau de compliment de les set ponències aprovades al Congrés de l’any passat. Així, segons Areny, es podrà veure el grau de resposta.

Durant el Congrés, a més, se sotmetrà a aprovació un document de principis de partit. Es tracta d’un text que es vol renovar, segons Serra, “perquè fa 11 anys les preguntes no eren les mateixes, i les prioritats tampoc”. Es tracta d’un document “senzill, no és excessivament nou, es tracta de posar al dia els valors d’acord amb l’època que ens trobem”. En aquest sentit, i fent una valoració de la situació actual, Serra ha remarcat que “el món ha canviat molt i les grans veritats que fins ara havíem acceptat avui en dia no ho són”. En el cas concret d’Andorra, “té la dimensió que té i en la geopolítica s’ha de ser conscients del que som, però això no vol dir ignorar els moviments dels països del nostre voltant”.

Comentaris (10)

Trending