David Rios anuncia que no serà candidat a les comunals

El líder de la minoria socialdemòcrata al comú d’Encamp avança que no es tornarà a presentar principalment per “motius personals” i explica que ja ho ha comunicat al partit i als companys del comitè parroquial

El conseller David Rios i un ciutadà consulten les dades de participació a les passades generals.
El conseller David Rios i un ciutadà consulten les dades de participació a les passades generals.

El líder de la minoria del Partit Socialdemòcrata al comú d’Encamp, David Rios, ha avançat que no serà candidat en les eleccions comunal que s’han de celebrar al desembre. Així, esgotarà aquest mandat però no optarà a la reelecció, tot posant en relleu que “altres companys em substituiran”. La decisió l’ha pres ja i l’ha volgut avançar, justament, perquè la formació pugui preparar el relleu i l’ha atribuït a motius “personals”.

“No em presentaré a les comunals. Esgotaré el mandat, però el desembre hi haurà altres companys que em substituiran”, ha comentat Rios, durant la roda de premsa posterior a la sessió de comú. En aquest sentit, ha apuntat que “prenc la decisió amb temps perquè al partit no es trobi al darrer moment amb problemes a l’hora de confeccionar les llistes”. També ha indicat que la va comunicar fa diverses setmanes al comitè directiu de la formació i ara fa uns dies al comitè parroquial.

Preguntat sobre els motius, Rios ha apuntat que hi ha “diferents raons”. La principal, però, són “qüestions personals”. Així, ha explicat que “la meva situació requereix ara tenir el màxim de temps de dedicació a la família” i ha recordat que “el comú, malgrat que estiguis a la minoria, genera un desgast important”.

El conseller socialdemòcrata ha volgut deixar clar que la seva renúncia a presentar-se a la reelecció no té res a veure amb cap malestar amb el partit. Al contrari. Així, ha indicat que “ara per ara, estic al PS”.

Per la seva banda, el seu company al comú, Enric Riba, ha volgut esperar unes setmanes abans de prendre cap decisió. Els qui tampoc desfullen encara la margarida són els cònsols. Tant Laura Mas com Jean Michel Rascagneres insisteixen a esperar a la tardor abans de valorar si opten o no a la reelecció.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending