La CUP critica que Andorra en lloc de resoldre els problemes de la seva població els delegui a fora

La formació anticapitalista assegura que la problemàtica de l’habitatge és una realitat i lamenta que l’alcalde de la Seu, Joan Barrera qualifiqués el creixement de “tranquil i sostenible”

Comentaris

El regidor de la CUP a l'ajuntament de la Seu, Bernat Lavaquiol
El regidor de la CUP a l'ajuntament de la Seu, Bernat Lavaquiol

El grup municipal de la CUP a l’ajuntament de la Seu d’Urgell ha volgut posar cullerada a les declaracions i contradeclaracions dels darrers dies entre el cap de Govern, Xavier Espot, i l’alcalde alturgellenc, Joan Barrera sobre el fet que la mà d’obra hagi d’acabar vivint a les zones frontereres. La formació anticapitalista assegura que el problema de l’habitatge a la ciutat ja és una realitat i no un problema de futur.

En un comunicat, considera que “l’habitatge és només un exemple de les problemàtiques que genera un sistema neoliberal com l’andorrà, que lluny de donar resposta als problemes de la seva població, delega la responsabilitat a municipis propers”. Assegura que la problemàtica no és de futur com manifestava aquest dilluns l’alcalde de la ciutat, Joan Barrera i denuncien que “les veïnes de la Seu i comarca fa anys que pateixen les conseqüències del sistema econòmic andorrà i les polítiques de les institucions catalanes servils a ell”. També assenyala que “el model de parc temàtic basat en un turisme desbocat i donant facilitats econòmiques a les inversions de grans fortunes és un model abocat al fracàs i que basa el seu creixement i beneficis en detriment de l’explotació de la classe treballadora i els recursos naturals”.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera

Relacionat

La Seu avisa que “no permetrem una arribada massiva de treballadors que trenquin l’equilibri”

La formació ha criticat les declaracions de Barrera que qualificava el creixement de la Seu d’Urgell de “sostenible i tranquil” i la relació d’harmonia. En aquest sentit, lamenta que “el creixement dels darrers anys ha estat un creixement servil a Andorra, i no precisament a la seva classe treballadora, la qual queda expulsada a viure a municipis adjacents de l’Alt Urgell”.

Finalment, ha exposat que el preu mitjà del lloguer a finals de l’any passat era de 500 euros i que els veïns han d’invertir el 44,25% del salari.

Comentaris (12)

Trending