La Seu avisa que “no permetrem una arribada massiva de treballadors que trenquin l’equilibri”

L’alcalde de la capital alturgellenca, Joan Barrera, ha llegit una declaració institucional contestant a Xavier Espot mostrant la preocupació per les declaracions en què assegurava que la mà d’obra hauria de veure en zones frontereres i adverteix que no hi haurà cap macroprojecte urbanístic

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera Albert Sanjuan

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, ha fet una declaració institucional sense preguntes per contestar les declaracions del cap de Govern Xavier Espot, sobre el fet que hi haurà mà d’obra que haurà d’anar a viure a les zones fronteres perquè al país no tindrà lloc. El mandatari socialista ha manifestat la seva preocupació per aquestes paraules i l’ha avisat que “no podem permetre una arribada massiva de fronterers que trenquin l’equilibri de la ciutat”.

L’èxode de molts andorrans cap a la Seu d’Urgell o pobles veïns continua sent una realitat i això està tensant el mercat de l’habitatge a l’Alt Urgell. Barrera ha començat la seva declaració institucional destacant els llaços d’amistat que uneixen la Seu d’Urgell amb Andorra i els fruits que han donat projectes conjunts que s’han fet en les darreres dècades. Ara bé, s’ha mostrat molt preocupat per les paraules d’Espot en què manifestava que si Andorra vol créixer econòmicament, la nova mà d’obra haurà de veure en zones frontereres.

Xavier Espot atenent els mitjans ara fa unes setmanes.

Relacionat

Espot: “Si volem continuar creixent part de la nova mà d'obra haurà de viure en zones frontereres”

Li ha deixat clar que “la Seu d’Urgell és una ciutat equilibrada que ha tingut un creixement  sostenible i no podem permetre una arribada massiva de persones que trenquin aquesta dinàmica”. Manifesta que “els equipaments municipals, educatius, sanitaris i social estan dimensionats per a les necessitats de la població existent i no poden crear desequilibris”. En aquest sentit, ha posat en relleu que ningú del Govern d’Andorra s’ha posat en contacte amb ell i descarten tot projecte macrourbanístic que puguin aixecar andorrans com fa uns anys van voler fer a Anserall.

L’alcalde de la capital alturgellenca ha finalitzat demanant la creació d’un organisme permanent entre Andorra, la Seu i els pobles veïns per treballar en àmbits d’interès comú com l’educació, indústria i comerç. Des del consistori estan treballant en un document consensuat sobre aquesta situació.

 

Comentaris (52)

Trending