Cornella és marca el repte de tornar el prestigi als funcionaris amb un tarannà dialogant

El secretari d'Estat de Funció Pública, que ha jurat el càrrec juntament amb les de Salut i Afers Financers Internacionals, posa en relleu que les principals fites serà l'anàlisi de la legislació que afecta els treballadors públics i fer-ne el desplegament reglamentari

El secretari d'Estat de Funció Pública, Marc Cornella
El secretari d'Estat de Funció Pública, Marc Cornella Albert Sanjuan

El Govern ja té tot l’organigrama polític al complet després que aquest dilluns hagin jurat o promès el càrrec els darrers tres secretaris d’Estat. Es tracta de Marc Cornella com a secretari d’Estat de Funció Pública, Noëlia Souque d’Afers Financers Internacionals i Cristina Pérez que ocupa secretaria de Salut. El cap de Govern, Xavier Espot, ha reconegut que la de Funció Pública és “la més agraïda” i un dels reptes que s’han marcat és tornar el prestigi als funcionaris.

Cornella, que tot just fa cinc dies que s’ha incorporat al despatx, agafa el repte amb ganes i il·lusió. Malgrat que no sempre és fàcil el diàleg amb els treballadors públics, té clar que “és una secretaria d’Estat difícil”. Entre les fites que s’ha marcat hi ha la de “tornar el prestigi als funcionaris, que els vegin que estan al servei del ciutadà i que estiguin contents amb la feina que desenvolupen”.

Sobre la taula té dossiers importants. Un d’aquests és la Llei de la Funció Pública. Exposa que “farem una revisió del text per veure què podem millorar i el desplegament dels reglaments”. La graella salarial també formarà part dels treballs així com la gestió de l’acompliment (GadA) i els plans de carrera. Ha volgut deixar clar que tractaran tots aquests temes “amb un tarannà dialogant, coherència i amb voluntat d’escolta”.

Ell mateix s’ha definit com “una persona orientada al servei del ciutadà o als companys en el cas del sector privat”. Reconeix que feia anys que no estava en política i sobre el seu passat socialdemòcrata, ha dit que “fa temps que no hi milito”.

ELS REPTES DE SOUQUE

La qui va ser número 2 de la llista nacional d’Acció, Noëlia Souque, ha jurat el càrrec de secretària d’Estat d’Afers Internacionals. La qui ostentarà la quota de la formació liderada per Judith Pallarès a l’executiu, ha exposat que un dels reptes plantejats són ampliar la xarxa de convenis per evitar la doble imposició. “Hem començat les negociacions amb Lituània i el Regne Unit”. Sobre aquest darrer, diu, que “la visita de l’ambaixador ha anat molt bé”.

L’avenç de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea o la recerca d’un prestador de darrera instància són altres dossiers que té sobre la taula.

La secretària d'Estat d'Afers Internacionals, Noëlia Souque
La secretària d'Estat d'Afers Internacionals, Noëlia Souque

PACTE D’ESTAT DE SALUT I IGUALTAT

La secretària d’Estat de Salut, Cristina Pérez, ha parlat del pacte d’estat de Salut com una de les fites a tirar endavant els propers mesos. Ha emfatitzat que “un dels trets característics del país és l’excel·lència de la sanitat i garantir que aquesta sigui assequible i que tothom en pugui gaudir”. L’objectiu és que en formin part no només els grups parlamentaris sinó també els professionals de l’àmbit. “Treballar amb les màximes garanties i que tothom pot aportar”, ha manifestat”.

La que havia estat la llevadora referent del SAAS i ara número dos del ministeri ha parlat de seguir treballant per garantir la igualtat dels drets dels ciutadans.

Amb el nomenament d’aquests tres secretaris d’Estat es dona per clos l’organigrama polític de Govern.

La secretària d'Estat de Salut, Cristina Pérez
La secretària d'Estat de Salut, Cristina Pérez

 

Comentaris (9)

Trending