Un conegut sindicalista serà el 2 de l’aliança PS-SDP a la Massana amb Mariona González de suplent

‘Pancho’ Lizama acompanyarà Michel Moliné en la candidatura mentre que a la nacional la psicòloga Maria del Carmen García entra en el número 6 d’una llista que també compta amb el suport en llocs no elegibles de Jordi Font i Vicenç Alay

Moliné i Lizama, lideran la llista socialdemòcrata a la Massana.
Moliné i Lizama, lideran la llista socialdemòcrata a la Massana.

L’aliança socialdemòcrata tancarà llista a la Massana. La quota PS, com a número 2, serà Francesc Lizama, agent de circulació i molt vinculat a la defensa dels drets dels empleats públics de la corporació parroquial des del Sindicat de Treballadors del comú (Sitcolama). Serà, doncs, la parella de ball de Michel Moliné i això propiciarà que fins a tres llistes mesurin forces a la territorial. Pel que fa a la nacional, Maria del Carmen García serà la número 6 de la llista, amb Tomàs Riart (8), Joao de Melo (9), Rosa Maria Perez (11), Maria de la O Soto (13) i Jordi Font (14) a la resta de llocs.

Finalment, el PS podrà tenir candidats a fins a sis parròquies (faltarà, tal com era de preveure, Canillo). En les darreres hores, el treball s’ha intensificat a la Massana i s’ha aconseguit configurar una llista de l’aliança, en aquest cas amb un representant de Progressistes, Moliné, al capdavant. De segon, s’ha acabat aprovant la presència de ‘Pancho’ Lizama. Martí Bayona, Antoni Invernon i Mariona González seran els tres suplents.

Es tracta d’una persona força coneguda a la parròquia. Primer, per la seva tasca com a agent de circulació. I, segon, per la seva activitat en defensa dels drets de la plantilla comunal. Ha estat durant molts anys el cap visible del Sitcolama, el sindicat dels empleats de la corporació.

El PS situa històrics com Mariona González, Vicenç Alay o el fins ara conseller Jordi Font a llocs difícilment elegibles per cimentar les diferents candidatures configurades conjuntament amb Progressistes-SDP

El seu nom s’ha validat, juntament amb la resta de candidats, al comitè directiu que ha celebrat el PS aquest vespre. Així, s’han validat les candidatures conjuntes amb Progressistes-SDP, començant per una nacional que, com havia avançat Altaveu, té Judith Salazar, Susagna Vela i Pere Baró als llocs teòricament més elegibles, seguint Pere López. En el número 6 hi entra la psicòloga Maria del Carmen Garcia.

La llista la completen altres habituals de les candidatures socialdemòcrates els darrers anys. Així, Tomàs Riart ocupa el vuitè lloc i Joao de Melo, actualment a l’executiva, el 9. Rosa Maria Pérez serà la 11, la 13 Maria de la O Soto i el fins ara conseller general Jordi Font tancant com a 14. Els suplents seran Antoni Miralles i Vicenç Alay, qui fou conseller general durant vàries legislatures i 2 a la llista massanenca de d’Acord ara fa quatre anys.

Cal recordar que Progressistes-SDP situa a la candidatura cinc persones: Laia Moliné (5), Aarón Comella (7), Alain Mateu (10) i Laura Pérez (12). A banda, Marc Latorre serà un dels tres suplents.

A Andorra la Vella, es confirma el tàndem Joaquim Miró - Marián Sanchiz, acompanyats de Begoña Montes, Nelida García i Marina Nazzaro. Tal com havia avançat Altaveu, Gerard Alís i Josep Roig lideraran la candidatura a Sant Julià amb Ida Gallinat, Marc Ferré i Francesca Anglada de suplents. La darrera candidatura de l’aliança serà l’escaldenca, amb David Pérez i Elisabet Zoppetti de titulars i Naeko Yamamoto, Eva Dubois i Jordan Ferreira en els llocs de relleu.

Des de les formacions es recorda que “la nostra aliança és una proposta il·lusionadora, coherent, feta en positiu i en benefici de les ciutadanes i ciutadans, i que vol donar resposta al descontentament i la desesperança creixent per part de la població”. Finalment, el nom escollit per posar a les paperetes serà PS SDP +. La voluntat, segons expliquen les fonts consultades, és aconseguir que sigui facilment reconeixible per als possibles votants.

Un pacte que, però, no contempla Ordino i Encamp, on el PS ha tancat acord amb formacions locals: la d’Enric Dolsa en el primer cas, amb Pere Mas per darrere de Jean Michel Armengol; i Agrupament Encampadà, en el segon, amb Susagna Venable de 2 per darrere de Marta Pujol i Elisabet Pirot com a una de les suplents.

Comentaris (17)

Trending