Concòrdia confia que l’‘efecte Gili’ l’impulsi a Escaldes

Albert Gomà es perfila com a primer candidat de la formació a la territorial de Sant Julià i Martí Alay seria el seu homòleg a Andorra la Vella

Quim Dolsa i Rosa Gili en la presentació de Concòrdia.
Quim Dolsa i Rosa Gili en la presentació de Concòrdia. Toni Solanelles

Concòrdia treballa per ser present a tantes circumscripcions com pugui en les properes eleccions nacionals. El seu repte no és tan aconseguir guanyar els comicis ni tan sols colar molts consellers generals als escons de Casa de la Vall. Ara per ara, la intenció del partit dels Cernis és foguejar-se alhora que fer passar un missatge suposadament nou. Veure fins on pren el seu discurs i preparar futures conteses electorals. Això sí, confia amb el suport de l’actual cònsol d’Escaldes, Rosa Gili, per tal de poder tenir una bona embranzida en aquella parròquia.

El designat candidat a la llista nacional, Cerni Escalé, no ha pagat pas la proximitat amb l’exmandatària socialdemòcrata, ara independent, i que necessita una ‘marca’ si vol concórrer a les properes comunals amb certes possibilitats de sortir reelegida. El projecte de Concòrdia podria ser el seu coixí predilecte. Abans, però, Gili hauria de contribuir a que la generació C -de Concòrdia, i de Cerni- pugui fer passar amb força els seus plantejaments. Gili, segons les fonts, és un dels vectors de la formació a la parròquia de l’aigua termal.

Hores d’ara, aparentment, Concòrdia guarda bé les seves cartes electorals a Escaldes. Podria ser, asseguren les fonts, algun funcionari comunal o algun càrrec intermedi de la corporació qui acabi assumint la responsabilitat de representar la formació a la territorial escaldenca. Per ara, el partit, que ja ha deixat clar que no preveu fer cap mena d’aliança perquè el seu objectiu, s’ha dit, és provar-se, foguejar-se, presentar-se en societat i fer-ho directament a les urnes, té o tindria lligades tres candidatures parroquials.

La d’Escaldes amb Rosa Gili d’estilet. A Sant Julià compta amb la força i el bagatge a la minoria comunal de Desperta Laurèdia. I seria Albert Gomà qui més números tindria per liderar la territorial laurediana. El segon Cerni, Cairat, es reserva, aparentment, per disputar-li el consolat a Josep Majoral als darrers compassos del 2023. I la tercera circumscripció on Concòrdia té clar que serà present és a Andorra la Vella. El candidat? Una altra de les cares visibles de la formació: Martí Alay.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending