El comitè d’Ordino abandera l’oposició liberal als demòcrates

Espot ofereix fins a dos ministeris a la formació que electoralment va liderar Cabanes però el partit es manté amb la idea de tenir un únic conseller no adscrit i poder recuperar veu pròpia

Una imatge de la llista nacional de Liberals en les passades eleccions.
Una imatge de la llista nacional de Liberals en les passades eleccions. liberals

El comitè parroquial de Liberals a Ordino abandera l’oposició que la majoria del partit presidit per Jordi Gallardo defensa fer a Demòcrates i al futur Govern. Divendres de la setmana passada el cap de Govern ‘in pectore’, Xavier Espot, i el candidat liberal Josep Maria Cabanes van mantenir a soles una trobada en què el primer hauria ofert fins a dos ministeris al segon per tenir lligat el suport liberal ja en vista a les properes comunals. Però després de constatar com no hi ha cap voluntat de complir l’acord de garantir dos consellers generals en cas de victòries a Andorra la Vella i Ordino, la posició majoritària continua sent fer oposició.

Seria una oposició no frontal però sí clara. Amb un conseller no adscrit -Víctor Pintos- i veu pròpia i desmarcada totalment del Govern i dels Demòcrates. Així es com s’hauria quedat en una reunió mantinguda aquest dimarts a la nit i que s’ha d’acabar de referendar en una executiva ampliada que s’ha de celebrar aquest dijous. Certament, entre alguns sectors del partit no està del tot clar el paper que pugui estar jugant Josep Maria Cabanes a títol individual i mantenint reunions a soles amb Espot.

Hi ha la certesa en l’òrbita liberal, això sí, que algunes veus prou notables de demòcrates haurien aconsellat a Espot augmentar el seu oferiment per mirar de neutralitzar el distanciament liberal. “No ens faran guanyar eleccions però sí que ens poden fer-les perdre”, han assegurat fonts properes a les dues formacions atribuint-les al sector demòcrata que creu que en vista a les properes comunals s’ha d’assegurar el suport liberal. El partit ha de fer durant el mes que ve probablement un congrés per renovar la direcció i anar avançant.

Entre alguns sectors del partit no està del tot clar el paper que pugui estar jugant Josep Maria Cabanes a títol individual i mantenint reunions a soles amb Espot

Les veus més crítiques, segons fonts de la direcció liberal, sorgeixen d’Ordino, des d’on es considera més clar que s’ha violentat el pacte establert abans dels comicis, i que establien que en el cas d’aquesta parròquia, Sandra Codina, si la candidatura demòcrataliberal aconseguia la victòria, accediria a l’executiu i Marc Galabert tindria escó al Consell. Constatat ben fefaentment que això no serà així, des d’Ordino s’ha fomentat clarament l’oposició a Demòcrates i la impossibilitat d’arribar a cap entesa.

Més encara, en aquesta parròquia ja s’estaria treballant en vista a les comunals amb la intenció clara de fer una llista amb opcions reals de victòria amb membres del partit i independents. En aquest sentit, les fonts consultades han reconegut que la cònsol menor, Eva Choy, que ho és com a membre liberal, hauria evidenciat la seva incomoditat amb la situació -com en menor mesura passaria amb el conseller d’Andorra la Vella Gerard Estrella-.

Amb tot, les fonts consultades no han pogut aclarir -de fet, han assegurat que aquesta qüestió no s’ha tractat encara- si Choy estaria disposada i disponible, vista la visibilitat adquirida aquest mandat, per comandar la futura llista comunal. En tot cas, altres fonts han deixat clar que l’actual cònsol menor, tot i la seva tasca, no encaixa de cap de les maneres en l’entorn demòcrata i que els taronges no compten amb ella, almenys ara per ara, per als propers comicis.

Comentaris (2)

Trending