La Comissió Nacional de Protecció Civil celebra la primera reunió

Des del Govern s’han presentat diferents aspectes, com les seves competències, el reglament intern de funcionament i l’aprovació dels seus membres

Comentaris

Un moment de la primera Comissió Nacional de Protecció Civil
Un moment de la primera Comissió Nacional de Protecció Civil SFGA

Aquest dilluns ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió Nacional de Protecció Civil, que constitueix la Plataforma Nacional de l’Estratègia Internacional de les Nacions Unides per a la Reducció de Desastres. Durant la trobada amb els diferents agents implicats s’han presentat alguns dels aspectes principals. Així, s’han exposat les seves competències, el reglament intern de funcionament i l’aprovació dels seus membres.

El director del departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Cristian Pons, ha estat encarregat d’exposar el contingut i els reptes de la nova Llei. Especialment, ha fet incís en el desplegament reglamentari que preveu i la relació que s’estableix amb els comuns en aquesta matèria. Finalment, ha introduït el paper de la Comissió Nacional i quines seran les seves competències. S’ha especificat que seran emetre informes sobre les disposicions legals i normes tècniques relacionades; emetre informes previs i vinculants sobre els plans previstos en la Llei; ser informada sobre el funcionament dels plans d’emergència i sobre la seva operativitat i proposar al Govern i als comuns polítiques en matèria de protecció civil.

Finalment, el ministre de Justícia i Interior en funcions, Josep Maria Rossell, ha explicat la proposta de reglament intern de funcionament de la Comissió i s’han aprovat els seus membres. A part de les funcions identificades en la Llei, les reunions de la comissió han de permetre crear unes dinàmiques de treball transversals i reforçar la col·laboració entre els diferents actors implicats per centrar esforços en la prevenció, la planificació de la resposta en situacions d’emergència i la contribució a la reducció del risc de desastres en un context de canvi climàtic.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending