Ciutadans Compromesos avala una reforma fiscal per a un model “moderat” però “equitatiu”

El conseller general de la formació Carles Naudi deixa clar que “no farem res que comprometi l’economia”, al mateix temps que defensa amb contundència “l’element estratègic” que suposarà el projecte Grífols

Naudi conversa amb la consellera liberal Eva López, abans de la sessió.
Naudi conversa amb la consellera liberal Eva López, abans de la sessió. G. P.

El conseller general de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, ha donat suport a l’anunci de reforma fiscal fet pel cap de Govern, Xavier Espot, durant la primera jornada del Debat d’Orientació Política. El parlamentari massanenc, però, ha volgut deixar clar que aquestes modificacions, que afectaran sobretot l’impost de societats i el de plusvàlues immobiliàries, no suposaran un “risc” per a l’economia. També ha defensat que la millora de dades econòmiques és fruit de les mesures impulsades pel Govern de coalició durant la pandèmia.

Naudi ha estat el primer representant dels grups parlamentaris a intervenir durant la segona jornada del debat. Com era d’esperar, ha elogiat el discurs d’Espot, tot posant en relleu que va ser “constructiu” i mancat de “crispació” i que va repassar tota una sèrie de projecte i iniciatives que han de ser claus per a la reactivació econòmica.

Una recuperació que, ha volgut remarcar, ja es comença a percebre. Així, ha recordat la pujada del PIB durant el segon trimestre i la “clara” davallada del nombre d’aturats. Naudi ha defensat que aquestes millores són “fruit de les accions del Govern durant la pandèmia per continuar impulsant el país”. Mesures, ha apuntat, “sòlides”.

El conseller general massanenc ha trencat una llança a favor de la reforma fiscal anunciada per Espot. Ha assegurat que mantindrà el model en uns nivells “moderats” però que, al mateix temps, “serà equitatiu i just”. Naudi ha avançat, però, que “es mantindran o crearan deduccions que tinguin sentit per ajudar a impulsar el país” i ha deixat clar que “no farem res que comprometi la nostra economia”.

En el seu discurs, el parlamentri de Ciutadans Compromesos ha fet una defensa aferrissada del projecte Grífols. L’ha definit com a “un element estratègic per potenciar el nostre país” i ha asegurat que “només serà el primer”. Al seu entendre, en el futur, gràcies a l’acord tancat amb la farmacèutica, “vindran més empreses que ara ningú fa a Andorra”.

Montaner, entre el Cedre, les vacunes i Grífols

Qui ha obert el foc ha estat la consellera general no adscrita Carine Montaner, que ha recordat les morts al Cedre durant la pandèmia i ha lamentat que des del Govern es defensés que la gestió va ser bona. Ara, ha remarcat, “l’afer està a la fiscalia”. Sobre les vacunes, ha reclamat a l’executiu que no es vulgui forçar la vaccinació de la població amb el passaport sanitari. “Seria un desastre”, ha afirmat.

La parlamentària laurdiana tampoc s’ha mossegat la llengua a l’hora de parlar del laboratori Grífols. “La diversificació econòmica és tot el contrari”, ha afirmat, tot assegurant que “no suposarà una gran recaptació fiscal” per a Andorra i que, a més, “li regalem terrenys públics”. Montaner ha lamentat també “la complicitat” de tots els grups en permetre la signatura del pacte de socis.

Comentaris (3)

Trending