Carine Montaner demana l’empara de la síndica general pels contractes de Ferran Costa

La parlamentària no adscrita reclama que es publiqui la resposta a la pregunta sobre les adjudicacions de l’administració a Inlingua perquè “han estat objecte de queixes reiterades d’alguns ciutadans”

La consellera no adscrita. Carine Montaner intervé en un debat parlamentari.
La consellera no adscrita. Carine Montaner intervé en un debat parlamentari. Toni Solanelles

La consellera general no adscrita Carine Montaner ha sol·licitat l’empara de la síndica general, Roser Suñé, per tal que es publiqui al Butlletí del Consell General la relació d’adjudicacions i contractes subscrits pel Govern amb l’empresa Inlingua, vinculada amb el parlamentari liberal Ferran Costa. Tots dos polítics mantenen una guerra oberta i fins i tot judicialitzada.

El Govern ha usat una argúcia per no respondre a la pregunta que hauria d’haver originat un escrit públic al butlletí esmentat. Montaner va fer exactament la mateixa pregunta per partida doble. De fet, inicialment era una demanda d’informació -que l’executiu sí que va substanciar- que al cap de pocs dies la consellera general va transformar en una pregunta amb necessitat de resposta escrita.

Carine Montaner.

Relacionat

Indignació de Carine Montaner amb una argúcia del Govern per evitar publicar uns contractes

El cap de Govern, Xavier Espot, va respondre a la petició feta per la parlamentària que com que uns dies abans ja s’havia lliurat la documentació requerida i no hi havia cap novetat, ja no es tornava a respondre al mateix. Amb la diferència que una demanda de documentació es lliura al consell sol·licitant i una pregunta amb resposta escrita es publica al butlletí de la institució i acaba sent d’accés públic.

I Montaner pretenia que les adjudicacions i contractes atorgats a Inlingua poguessin ser coneguts per al gran públic. Com que no hi ha hagut resposta a aquesta pregunta, la parlamentària sol·licita l’emparada de la síndica per tal que Suñé exigeixi una resposta atès que, segons exposa Carine Montaner en la seva demanda d’empara, les adjudicacions “van fer objecte de queixes reiterades d’alguns ciutadans. Per principi de transparència de cara als ciutadans d’Andorra, demano la publicació immediata de la resposta pública al butlletí del Consell General”.

Comentaris (4)

Trending