El ‘bruixot’ d’Espot se li gira en contra: PS, Carine Montaner i Concòrdia lamenten “l’agror” del to

Les formacions que més es poden sentir al·ludides pel missatge del president demòcrata en anunciar que acudirà a la reelecció com a cap de Govern lamenten les “desqualificacions” i remarquen que evidencia la tensió i malestar suposat pel qual travessa

Xavier Espot, després d'atendre els mitjans de comunicació, mentre els assistents al congrés feien un refrigeri.
Xavier Espot, després d'atendre els mitjans de comunicació, mentre els assistents al congrés feien un refrigeri. Toni Solanelles

Les dues o tres frases, més enllà de l’anunci de concórrer a les eleccions, pronunciades per Xavier Espot durant el congrés demòcrata que més aplaudiments van assolir se li estan girant almenys lleugerament en contra al cap de Govern i, aquest dimecres, president taronja. Aquell “aprenents de bruixots” o “barrar el pas” als que critiquen però no aporten alternatives segons el dirigent polític són “desqualificacions” no acceptables que demostren “l’agror i l’amargor en què viu fa temps Espot”.

Xavier Espot rep una tancada ovació després d'anunciar la seva predisposició a optar a la reelecció.

Relacionat

Espot anuncia que anirà a la reelecció per obtenir majoria absoluta i frenar “aprenents de bruixot”

Amb matisos, el Partit Socialdemòcrata (PS) -sobretot per allò de no saber governar i que els demòcrates són els únics que poden gestionar el país que també va deixar anar Espot-, la parlamentària no adscrita Carine Montaner i, en un altre nivell, per ser un moviment extraparlamentari, el grup-partit Concòrdia són les tres formacions que més al·ludides s’han sentit per les paraules, que en tots els casos es consideren fora de lloc, llançades pel president demòcrata durant el congrés i que després va mirar de suavitzar alhora que contextualitzar en respostes als mitjans de comunicació.

“Fa un discurs a la defensiva, atacant, criticant i gairebé més que criticant menystenint els adversaris polítics. Es presenta per barrar el pas i no per fer d’Andorra un país pròsper a partir del projecte que ell cregui”, afirma Pere López

El president i líder parlamentari del PS, Pere López, ha qualificat el discurs-missatge de Xavier Espot de “poc gratificant, poc il·lusionant i molt decebedor” i ha ressaltat “l’agror i amargor que president tot sovint les seves intervencions”, fet que a parer seu evidencia que no deu estar tant convençut del que fa o del que proposa. López deixa clar que els socialdemòcrates s’han sentit al·ludits “no tant per això dels aprenents de bruixot sinó d’allò que diu que es presenta per barrar el pas a aquells que mai sabran governar el país”.

Per al president del PS, “al final és poc gratificant que una persona que és cap de Govern i hauria de tenir molt clar el projecte de país que vol tirar endavant i hauria de tenir il·lusió i claredat expositiva per fer-ho, d’una banda s’ha passat una pila de mesos rumiant si es presenta o si no es presenta, amb la qual cosa no deu tenir tanta confiança ni amb el que ha fet ni amb el que planteja”. I hi afegeix que “després de tota aquesta litúrgia”, en referència als mesos de reflexió,  “el dia que fa el pas en lloc de marcar un camí pla, en lloc d’estimular els seus companys de partit a tirar endavant el model de país que ell té, fa un discurs a la defensiva, atacant, criticant i gairebé més que criticant menystenint els adversaris polítics. Es presenta per barrar el pas i no per fer d’Andorra un país pròsper a partir del projecte que ell cregui”.

MONTANER I CONCÒRDIA

La parlamentària no adscrita Carine Montaner assumeix el paper de ‘bruixota’ amb ironia i sorna. “Hi ha algú que interpreta que com que l’oposició ha dit moltes coses que han acabat passant deu ser que tenim una bola de vidre. I com que es deu pensar això, d’aquí que deu partir de la base que tenim dots de bruixeria”, assegura la consellera general, que s’ha encarregat de deixar constància per les xarxes socials que “jo em presento per frenar la constant improvisació del seu Govern” tot criticant la “manca de planificació del seu partit, que porta 12 anys al Govern, i que ha tingut un impacte desastrós que empobreix els nostres ciutadans”.

“La desqualificació personal no ha de ser mai la manera de referir-se a contrincants polítics, siguin quins siguin aquests. Volem que el discurs públic se centri en un debat de propostes, pel bé del país. Per això ens diem Concòrdia”, manté Cerni Escalé

El moviment Concòrdia, ja en fase de transformar-se en grup de reflexió a formació política, també es refereix a les paraules d’Espot. No en va, des de l’aparició d’aquest col·lectiu jove en tots els sentits, els demòcrates han accelerat algunes iniciatives. D’aquí que també puguin entrar en la poció taronja. “La desqualificació personal no ha de ser mai la manera de referir-se a contrincants polítics, siguin quins siguin aquests. Volem que el discurs públic se centri en un debat de propostes, pel bé del país. Per això ens diem Concòrdia”, manté Cerni Escalé, un dels portaveus de l’organització.

Escalé, que a títol personal, i “com a qualsevol altra persona que s’anima a presentar-se a les eleccions”, a Xavier Espot “li desitgem sort i encerts”, no s’ha estat, en nom de Concòrdia, d’enviar alguns dards als demòcrates. Així, ha recordat que “durant el mandat de DA s’han fet veritables fortunes sobre la construcció desmesurada i sobre l’especulació immobiliària. Ens agradaria demanar a DA la prosperitat de quines persones s’ha afavorit al llarg dels darrers anys, i a costa del benestar de quines persones”. I, alhora, ha remarcat que “nosaltres farem tot el possible per conservar el patrimoni natural d’Andorra davant de la construcció exagerada i per reduir el preu de l’habitatge. Això vol dir alliberar pisos buits i frenar decididament la inversió estrangera en immobles”.

Comentaris (27)

Trending