Astrié admet que “circumstancialment” podria acabar de cònsol major d’Andorra la Vella

Espot continua fent contactes i desfullant la margarida i voldria que Marsol liderés la territorial de DA a la capital, fet que l’obligaria a deixar el comú abans d’hora

David Astrié pedala.
David Astrié pedala. TONY LARA / COMÚ ANDORRA LA VELLA

El cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, té assumit que podria acabar el mandat “circumstancialment” com a primer mandatari de la parròquia. Això no obstant, considera que encara és aviat per aclarir si té intenció d’optar a la reelecció i, més encara, és més complicat de saber en quina posició podria anar, encara que hores d’ara és el millor situat per ser el candidat a rellevar Conxita Marsol al capdavant de les files demòcrates de la capital.

La circumstancialitat a què feia referència l’actual número 2 del comú d’Andorra la Vella i responsable de l’àrea de Serveis té a veure amb el fet que Marsol acabi plegant abans d’hora ja sia per concórrer a les eleccions generals, ja sia per assumir amb posterioritat algun càrrec governamental. El que està clar és que la cònsol major no podrà optar el desembre del 2023 a la reelecció.

Hores d’ara, segons les fonts consultades, Marsol encara no té decidit què farà els propers mesos. Ara bé, sap que el cap de Govern i més que plausible candidat a la reelecció per part de Demòcrates, Xavier Espot, la voldria situar de cap de la llista territorial a la capital. I això l’obligaria, sí o sí, a deixar el comú uns mesos abans del que tocaria. Seria aquesta situació la que portaria Astrié “circumstancialment” a fer el salt, això ja és clar, al primer lloc de comandament. Caldria veure si llavors, com ja va passar amb la renúncia al seu dia de Marc Pons, Miquel Canturri se situaria de cònsol menor o no se seguirà l’ordre de la candidatura i es faria algun canvi.

Astrié ha assegurat els darrers dies que encara és aviat per posicionar-se en relació al seu futur polític. Però està clar que després de diversos vaivens és hores d’ara el més ben situat -i tindria l’aval de Marsol- per encapçalar la llista. Fins i tot una aspirant clara al consolat d’Andorra la Vella com és l’actual ministra de Cultura, Sílvia Riva, ja hauria acceptat de fer tàndem amb Astrié però com a número 2, un lloc al qual inicialment presentava algunes reticències perquè s’estimava més encapçalar la llista.

Comentaris (3)

Trending