L’arribada de Concòrdia es rep de forma positiva a l’esfera política

La presentació del nou moviment ciutadà va comptar amb la presència de diverses figures actives i inactives d’aquest àmbit, que han valorat de forma molt optimista la nova inclusió al panorama nacional

Cerni Cairat a la presentació del moviment Concòrdia.
Cerni Cairat a la presentació del moviment Concòrdia. Toni Solanelles

Esperançador, il·lusionant o positiu són alguns dels adjectius que han dirigit diferents figures, actives i ja no tant, del panorama polític al nou moviment ciutadà Concòrdia. Molts d’ells van estar a la presentació que es va fer aquest dimarts i han assegurat que la rebuda és bona. Fins i tot, que calia que els joves s’involucressin en el món polític, tot i que els representants de Concòrdia, Cerni Escalé i Cerni Cairat, ja estan ben bé integrats en aquest àmbit. Amb tot, sembla que l’esperit crític que es va demostrar ha engrescat més que acovardit.

“És gent jove i molt preparada, i poden promoure el vot d’aquells que actualment s’abstenen, que també són joves, és un moviment molt fresc”, ha assegurat l’exliberal, Higini Martínez-Illescas, que va ser un dels participants en la presentació de Concòrdia. Tot i que assegura que és positiu, també ha remarcat que “falta una mica de debat entre ells, és del tot embrionari”. Sobretot, fent referència a les diferents afirmacions que es van llençar respecte a l’Acord d’Associació que s’està treballant amb Europa. “Veiem una part molt europeista, però hi havia algun altre discurs que semblava que estava totalment en contra”, ha assenyalat.

L’habitatge també va estar present, com no podia ser d’altra manera, a la presentació de Concòrdia. En aquest sentit, Martínez-Illescas assenyala que “ho van exposar tots els ponents, però no vaig veure cap solució per un plantejament general”. Però això no és res que una bona tasca de preparació d’un programa i d’una ideologia ben definida, no pugui arreglar. En aquest sentit, Isabel Lozano, antiga dirigent dels Verds d’Andorra, ha assenyalat que “és important que el jovent es preocupi ja no pel seu futur, sinó també pel present, és positiu que tinguin idees progressistes”.

Un moment de la intervenció de Cerni Cairat.

Relacionat

L’estrena de Concòrdia posa la classe política i econòmica del país davant el mirall

Malgrat això, també ha assenyalat que els diferents temes que es van tractar, “són coses que nosaltres defensàvem, sent avançats als temps, però són problemes d’actualitat i són greus, i ens hem de replantejar cap on hem d’anar”. A més, Lozano s’ha sentit “reconfortada” perquè un nou moviment jove reprengui aquelles lluites que es tenen en marxa des de fa temps, “almenys tot el que vam dir fa vint anys no cau en sac buit”. Així mateix, en aquest cas, “esperançada” s’ha mostrat la consellera del comú d’Escaldes-Engordany, Magda Mata, que ha assenyalat que “he trobat molt positiu que un grup de joves s’uneixin perquè estan preocupats pel país”.

En aquest sentit, el president del grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha explicat que l’aparició d’aquest nou moviment, o formació política, afavoreix a la democràcia del país. Pel que fa a la preparació dels dirigents, no s’ha mullat, i tampoc per la captació de vots dels més joves. En definitiva, ha afirmat que caldrà esperar als comicis per veure quin és el lloc que ocupa Concòrdia i què és el que pot aconseguir com a nova corrent política al país.

El demòcrata Jordi Ribes ha estat un dels més crítics amb aquest nou moviment. Possiblement, perquè comparteix generació amb els representants de Concòrdia, i ha assegurat que acabaran veient que “els falta certa experiència en alguns àmbits” per liderar un projecte d’aquestes magnituds. Tot i això, també fent al·lusió a la democràcia, ha assenyalat que és positiu com a moviment, més enllà de tot allò que falta per definir. “No es va presentar cap proposta, tampoc no era moment, però caldrà que estableixin clara la seva ideologia i el discurs que volen presentar, que va quedar clar que no ho tenen encara”, ha remarcat Ribes.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending