Andorra Endavant reitera que “l’acord amb la UE ens portarà més problemes que avantatges”

Carine Montaner assegura que “és urgent que Govern faci més pedagogia per fer ressaltar tota la feina feta els últims anys per la lluita contra el blanqueig de diners i contra l’evasió fiscal”

Carine Montaner, en primer terme, en la darrera reunió del pacte d'Estat sobre la UE a la qual va assistir.
Carine Montaner, en primer terme, en la darrera reunió del pacte d'Estat sobre la UE a la qual va assistir. ARXIU / SFGA

Per Andorra Endavant, el toc d’alerta dels supervisors financers europeus en relació amb els petits microestats, entre els quals Andorra, que negocien una associació amb la Unió Europea (UE) fa evident que “l’acord ens portarà més problemes que avantatges”. I demana al Govern que faci més pedagogia en relació als avenços que ha fet el país els darrers anys.

La consellera general i presidenta del grup parlamentari, Carine Montaner, constata que “Andorra té encara l’etiqueta de paradís fiscal”. I hi afegeix que “aquesta percepció a fora no s’ha esborrat del tot tenint en compte les declaracions del regulador europeu”. Davant d’això, manté la parlamentària, “pensem que és urgent que Govern faci més pedagogia per fer ressaltar tota la feina feta els últims anys per la lluita contra el blanqueig de diners i contra l’evasió fiscal”.

El president de l’Autoritat Bancària Europea (EBA), José Manuel Campa.

Relacionat

Supervisors financers europeus insten Brussel·les a frenar l’acord d’associació amb Andorra

Per tot plegat, Montaner no és que exigeixi abandonar la negociació amb Brussel·les però sí que demana fer una aturada a les converses. En concret, la consellera general ha afirmat que “tenint en compte les declaracions del regulador europeu i dels punts negatius de l’acord per Andorra, seria bo marcar una pausa en les negociacions i fer-ne una reflexió profunda”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending