Acord de mínims sobre la regularització d’afiliats en una executiva liberal maratoniana

Només es permetrà a 34 persones que des del 2020 cap aquí tenen quotes pendents actualitzar la seva situació com a militants i poder triar candidat en les primàries que se celebraran al congrés fixat finalment per al dia 29 d’aquest mes

Instants inicials de la reunió de l'executiva liberal aquesta tarda.
Instants inicials de la reunió de l'executiva liberal aquesta tarda. Pilar Candel

Quatre hores llargues ha durat la reunió de l’executiva liberal per mirar de salvar els mobles i arribar a uns acords de mínims o potser una mica més al congrés que finalment s’ha fixat per al 29 d’aquest mes, un dia després de l’inicialment previst per evitar la Diada de Canòlich. Les faccions liberals també representades a la direcció del partit han acordat que es podran regularitzar com a afiliats amb dret a vot aquells que tinguin quotes pendents des del 2020 cap aquí. Els ‘deutors’ anteriors no arribaran a temps a poder triar candidat.

Quatre hores llargues ha durat la reunió de l’executiva liberal per mirar de salvar els mobles i arribar a uns acords de mínims o potser una mica més al congrés que finalment s’ha fixat per al 29 d’aquest mes, un dia després de l’inicialment previst per evitar la Diada de Canòlich. Les faccions liberals també representades a la direcció del partit han acordat que es podran regularitzar com a afiliats amb dret a vot aquells que tinguin quotes pendents des del 2019 cap aquí. Els ‘deutors’ anteriors no arribaran a temps a poder triar candidat.

Malgrat el camí accidentat de la darrera setmana, la trobada d'aquest dimarts ha estat prou civilitzat i bàsicament ha servit per posar les bases per garantir un procés democràtic i transparent

La reunió de l’executiva ha estat llarguíssima perquè, malgrat la tibantor i la fractura que es divisa, que s’olora, que es nota, s’ha mirat de ser mínimament constructiu. Per no furgar més en la ferida com a mínim i, en la mesura del possible, intentar teixir algun pont. Les fonts consultades han assegurat que malgrat el camí accidentat de la darrera setmana, la trobada d'aquest dimarts ha estat prou civilitzat i bàsicament ha servit per posar les bases per garantir un procés democràtic i transparent. En aquest marc, la reunió d’aquesta tarda nit ha servit per delimitar les regularitzacions dels afiliats que només es podran remuntar fins a l’any 2019. D’aquesta manera, segons que ha informat el partit en un comunicat, l’executiva ha acordat que el punt de partida per a la regularització seran les 132 persones que apareixen en el llistat depurat i verificat l’any 2019. Per tant, militants que a tot estirar no haguessin abonat les quotes del 2020 i el 2021.

A partir d’aquí, només es podran regularitzar, és a dir, posar-se al corrent de pagament, aquelles persones que apareguin en aquest llistat i no estiguin al corrent de pagament que segons les últimes dades són 34 persones. A totes aquestes persones, se’ls donarà l’opció de regularitzar la seva situació i, per tant, posar-se al corrent de pagament per tenir dret a vot al congrés del pròxim diumenge 29 de maig, que encara no té un escenari definit. La resta de militants que hagin estat anteriorment al partit que vulguin regularitzar la seva situació i no estiguin en aquest llistat, se’ls aplicarà els sis mesos de carència per poder votar al congrés de Liberals com es fa amb els nous afiliats. Per tant, no podran escollir en aquesta ocasió entre Judith Pallarés i Josep Maria Cabanes.

Comentaris (3)

Trending