Acció farà llista territorial a la Massana i ofereix un “acord tàctic” a Demòcrates a Escaldes

La formació liderada per Judith Pallarés en principi no pensa fer renunciar cap dels dos consellers comunals massanencs de què disposa i sí deixa clar que la seva voluntat és “tenir un projecte i unes veus pròpies a nivell nacional”

Judith Pallarés, Benjamí Tutrice i Josep Fusté en una reunió d'Acció a la Massana.
Judith Pallarés, Benjamí Tutrice i Josep Fusté en una reunió d'Acció a la Massana. ACCIÓ

Acció té decidit presentar una llista territorial a la Massana. La formació està convençuda que tindrà els efectius necessaris per confeccionar la candidatura i sense haver de fer renunciar cap dels dos consellers comunals -Guillem Forné i Josep Fusté- que ostenta a la parròquia. Alhora, el partit que lidera Judith Pallarés ha ofert “un acord tàctic” a Demòcrates per la territorial d’Escaldes. Tàctic perquè no es vol jugar la llibertat de poder tenir “un projecte i unes veus pròpies a nivell nacional”.

La formació escindida de Liberals considera que no s’entendria que Acció no defensés el seu projecte diferenciador dels altres grups o partits amb els quals ha coincidit en l’actual majoria governamental en la parròquia que esdevé nucli dur d’Acció, atès que la presidenta i cap de cartell és de la Massana i també diversos dels seus integrants. El que no hi ha clar hores d’ara, o les fonts d’Acció consultades han preferit no avançar, és qui seran els integrants de la llista.

Sí és clar, en canvi, el nom disponible d’Acció per a Escaldes, on amb Marc Magallón, la formació voldria arribar a una entesa amb Demòcrates. La proposta està sobre la taula. El que de moment no hi ha és cap acord tancat. A més, han admès les fonts consultades, seria “un acord tàctic”, en el sentit de sumar sinergies perquè cada formació es pogués garantir un conseller ja que en cas contrari, es considera des d’Acció, altres aliances podrien sortir reforçades.

Finalment, el que és segur és que Acció farà una candidatura nacional en solitari. Amb incorporació d’independents si escau, això sí, que ajudin a eixamplar la capacitat de recursos humans i l’espectre ideològic, molt equiparable a un social-liberalisme. Acció és, per ara, una de les formacions que aparentment menys moviment està duent a terme en l’escenari pre-electoral ben calent que ja hi ha.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending