La ‘recerca’ del mètode per normalitzar l’avortament tindrà un primer capítol el 18 de gener

Govern hauria acceptat una petició del PS per mantenir una primera trobada per plantejar com afrontar l’embat políticolegal per fer legal la interrupció voluntària de l’embaràs en alguns casos

Roser Suñé, Joan-Enric Vives i Xavier Espot: es busca una solució institucional.
Roser Suñé, Joan-Enric Vives i Xavier Espot: es busca una solució institucional. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La ‘recerca’ del mètode, la fórmula a partir de la qual es facin els passos necessaris per aconseguir un acostament progressiu cap a la despenalització de l’avortament, tindrà una primera cita, si no canvien les coses, el 18 de gener. Aquell dia hi ha d’haver la primera trobada política per començar a plantejar com es pot abordar l’encaix de la interrupció voluntària de l’embaràs amb l’actual marc constitucional.

Fonts governamentals han admès que després que el grup parlamentari socialdemòcrata demanés una trobada arran del compromís assumit pel cap de l’executiu, Xavier Espot, davant el Consell General, els responsables del Govern hi haurien accedit recordant que la qüestió de l’avortament és tan sensible que no pot ser constantment objecte de debat públic. “És una qüestió que vol discreció i que caldrà cuinar a foc lent”, han admès les fonts.

Espot i Francesc conversant al Vaticà.

Relacionat

A la recerca del ‘mètode’

Haurien estat els propis representants socialdemòcrates que haurien proposat, per carta, la data del 18 de gener. Queden dies i les circumstàncies actuals, enmig d’una intensa pandèmia, poden fer variar moltes coses. Però si se seguís l’establert, la trobada s’hauria de fer en les dependències del grup parlamentari socialdemòcrata. Les fonts consultades han preferit ometre qualsevol altre detall per no facilitar, justament, allò que es vol evitar: el focus mediàtic.

No obstant, les fonts consultades han assegurat que “una cosa és que s’expliqui que s’està tractant la qüestió i, l’altra, que es publiciti el fons del que es parla”. En aquest sentit, es demanarà al PS el seu compromís per no revelar el contingut de les trobades que es puguin mantenir si es vol avançar cap a un camí de la normalització en relació amb el dret de les dones a poder interrompre un embaràs.

Xavier Espot dirigint-se a la bancada socialdemòcrata durant l'intercanvi de parers.

Relacionat

El PS arrenca a Espot en un tens debat un compromís per analitzar com avançar cap a l’avortament

Els consultats en cap cas han pogut precisar si el cap de Govern, que hauria de prendre part en la trobada, exposarà o donarà pistes del missatge que eventualment sobre el tema de l’avortament li hagués pogut transmetre el papa Francesc durant la recepció institucional que el Sant Pare va oferir al Vaticà a Xavier Espot. En tot cas, el contacte del 18 de gener hauria de servir, sols, per establir el format. Com afrontar la possibilitat de conjugar avortament i el marc constitucional actualment vigent. Sense fer ni un sol retoc a la Carta Magna.

Comentaris (2)

Trending